Vinificatorii din R.Moldova au adus acasă zeci de medalii de aur și argint de la International Wine Contest Bucharest 2018

  • 12 Noiembrie 2018 09:11
Vinificatorii din R.Moldova au adus acasă zeci de medalii de aur și argint de la International Wine Contest Bucharest 2018 Finewine.md

Vinurile și divinurile din R. Moldova au fost distinse cu medalii de aur și argint la competiția International Wine Contest Bucharest 2018 (IWCB), care a avut loc, în perioada 1-4 noiembrie, la Iași, România.

Astfel, 37 de vinuri și divinuri au fost distinse cu medalii de aur, iar alte 10 — argint. „Este un rezultat remarcabil, mai ales că balanța a înclinat greu spre medalie de aur, care „cântărește” mult mai mult decât un argint. Ca să ia aur, vinul trebuia să fie punctat cu cel puțin 85 puncte de către toți jurații din comisie, respectiv, un panel internațional de degustatori trebuie să afirmă un unison că vinul este bun”, a scris pe finewine.md Andrei Cibotaru, care a făcut parte din juriul concursului. 

Cele mai multe medalii de aur le-a obținut Fautor, urmată de Chateau Vartely și Vinăria din Vale. Dintre micii producători, s-a remarcat MinisTerrios cu Roșu Împărat. 

În total, la IWCB au fost jurizate 600 de probe din mai multe țări, de către un juriu internațional. 

IWCB este singurul concurs din Europa Centrală și de Est acreditat deopotrivă de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV) și de Federația Internaționala a Marilor Concursuri de Vinuri (VINOFED), instituții care au delegat observatori la concurs.IWCB este la cea de-a XV-a ediție, gazda evenimentului fiind Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, muzeu dedicat Culturii Cucuteni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău