Vinifcatori din R. Moldova au obținut mai multe medalii la un concurs internațional de profil

  • 06 Octombrie 2022 19:41
Vinifcatori din R. Moldova au obținut mai multe medalii la un concurs internațional de profil

Noi rezultate extraordinare pentru vinificatorii din R. Moldova la concursuri internaționale.Cei 19 producători de vinuri care au participat la concursul internațional Mondial des Pinots, din Elveția, au revenit acasă cu 11 medalii, dintre care 5 Gold și 6 Silver.

Cele 5 vinuri premiate cu medalia Gold sunt: Cricova Wine/Cricova Pinot Noir Blanc de Noir, Domeniul de la Prut/Pinot Grigio, Salcuta/Epizod Pinot Gris, Purcari Wines/Pinot Grigio de Purcari, Vinum/Selection Vladlen Uzhakov, scrie TVR MOLDOVA.

 Medalii Silver au adus în țară 6 vinuri: Cricova Wine/Cricova Pinot Meunier, DUMITRAȘ WINERY/Pinot Gris, Asconi WinerySol Negru Pinot Noir, Radacini/Rădăcini, Radacini/Rădăcini Vintage, Wine Agrotrade/Divus Winery.

Oficiul Național al Viei și Vinului a finanțat participarea la concursul Mondial des Pinots a celor 30 de mostre de vin. Acesta este unicul concurs din lume dedicat în exclusivitate vinurilor Pinot, scopul fiind de a evalua anual calitatea vinurilor produse din acest soi la nivel mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău