Vila lui Vlad Plahotniuc, pusă sub sechestru. Veronica Dragalin: „Dacă va fi condamnat, va fi posibil să luăm banii”

  • 22 Septembrie 2023 17:43
Vila lui Vlad Plahotniuc, pusă sub sechestru. Veronica Dragalin: „Dacă va fi condamnat, va fi posibil să luăm banii”

Vila de milioane din Elveția a fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc a fost pusă sub sechestru. Anunțul a fost făcut de procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, vineri, 22 septembrie, în cadrul unui club de presă organizat pentru jurnaliști. Informația a fost confirmată recent de către autoritățile elvețiene, scrie anticoruptie.md.

Acest bun a fost cumpărat din banii nu Vlad Plahotniuc în 2012 pentru o sumă de aproximativ 26 de milioane de dolari – bugetul PA pentru aproximativ 13 ani. În prezent este înghețată, proprietarii nu pot vinde acest bun. Sperăm să avansăm cât mai mult pe dosarul penal care este deja în judecată, unde, dacă va fi condamnat Plahotniuc, ar fi posibil să recuperăm prejudiciul cauzat în acest caz inclusiv cu banii din vila care este sechestrată în Elveția”, a menționat Veronica Dragalin.

Dragalin a precizat că deocamdată nu există o altă informație referitoare la locul aflării lui Plahotniuc. În același timp, și Interpol bate pasul pe loc, întrucât cererea din partea Republicii Moldova privind anunțarea în căutare nu a fost acceptată, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău