Vilă din Sidney, vândută pentru o sumă record

  • 27 Septembrie 2018 20:35
Vilă din Sidney, vândută pentru o sumă record

Miliardarul australian Mike Cannon-Brookes a cumpărat o proprietate pe malul mării în Sydney, pentru suma de circa 100 milioane de dolari australieni (61 milioane de euro), informează presa locală - eclipsând astfel precedentul record imobiliar din Australia, care fusese stabilit asociatul său Scott Farquhar, notează AFP, potrivit Agerpres.

Cannon-Brookes și Farquhar sunt cei doi co-fondatori și co-directori generali ai Atlassian, o companie de software.

"Fairwater", vila cumpărată de Mike Cannon-Brookes, este situată în zona exclusivistă Point Piper, cu vedere către Golful Sydney, pe un lot de 1,12 hectare, și i-a aparținut anterior lui Mary Fairfax (1922-2017), a cărei familie a controlat la un moment un imperiu mediatic, care includea în principal publicația Sydney Morning Herald.
     
"Suntem încântați să achiziționăm 'Fairwater' pentru tânăra noastră familie și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să scriem povestea acestei frumoase case din Sydney", a declarat miliardarul în vârstă de 38 de ani site-ului Internet Domain.
          
Vila a fost construită în 1881 și a aparținut timp de un secol familiei Fairfax, fiind cunoscută pentru petrecerile pe care le-a găzduit timp de mai multe decenii, la care au participat membri ai famililor regale, celebrități și personalități politice.

Potrivit site-ului citat, prețul de achiziție pentru "Fairwater", grădinile și terenul său de tenis a fost de circa 100 de milioane de dolari australieni, depășind astfel recordul anterior de achiziție al unei proprietăți australiene.

Recordul anterior data din 2017, atunci când Farquhar a cumpărat pentru aproximativ 75 de milioane de dolari australieni "Elaine", o vilă construită în 1863, care a aparținut la rândul ei familiei Fairfax timp de peste un secol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău