Viktor Orbán - Europa ori va fi a națiunilor ori nu va mai fi

  • 08 Noiembrie 2018 15:46
Viktor Orbán - Europa ori va fi a națiunilor ori nu va mai fi

"O Europă fără națiuni și-ar pierde identitatea, caracterul spiritual și cultural; Europa ori va fi a națiunilor, ori nu va mai fi", a declarat premierul Viktor Orbán, joi, la Helsinki, la Congresul Partidului Popular European, transmite Rador.

În discursul său, Viktor Orbán a subliniat că prin readerarea națiunilor central-europene, Europa a devenit mai pașnică, mai puternică și mai bogată în comparație cu starea ei anterioară."Socialiștii, liberalii și ecologiștii doresc o Europă care și-a pierdut rădăcinile și care nu mai are identitate spirituală și sufletească.

În viziunea noastră, Europa este o Europă a națiunilor, care are 27 de fețe, și este "în același timp și creștină și democratică", a afirmat premierul Ungariei, care a adăugat: "Noi, PPE-ul, suntem partidul învingătorilor, victoria este o caracteristică a ADN-ului nostru. Suntem obișnuiți ca oamenii să ne considere drept partidul lor, care luptă pentru ei".

"În locul unor ideologii salvatoare a lumii, în PPE de obicei se stă cu picioarele pe pământ, însă această situație azi s-a schimbat. În ultimii cinci ani, conducerea Europei a fost asigurată de PPE și trebuie să își asume responsabilitatea pentru faptul că nu am reușit să ținem englezii în interiorul Europei și pe imigranți în afara acesteia.

Dacă vrem să câștigăm în 2019 - și vrem să câștigăm -, atunci trebuie să regăsim calea spre victorie. Este timpul să gândim, să acționăm și să ne comportăm din nou ca învingători", a spus oficialul ungar. Potrivit premierului ungar, înante de toate trebui restabilită unitatea Partidului Popular European, de aceea " nu trebuie să votăm niciodată încredere celor care își clădesc ambițiile personale în importarea în PPE a criticilor socialiștilor și liberalilor".

"Trebuie să ne întoarcem la rădăcinile noastre spirituale și trebuie, de asemenena, lansată renașterea democrației creștine. Trebuie să uităm de absurditățile, cum ar fi elogierea lui Fidel Castro sau a lui Karl Marx. "Cheia victoriei este aceeași ca și până acum, respectiv trebuie să fim din nou pe partea oamenilor. Trebuie să îi apărăm de migrația ilegală, de terorism, de infracțiuni și de necazurile economice, și să scriem din nou vechiul adevăr pe drapelu nostru, și anume: de la popor, prin popor, pentru popor", a subiliniat Viktor Orbán. Premierul a spus clar că "noi îl susținem în mod unitar pe Manfred Weber".

Viktor Orbán i-a mulțumit lui Manfred Weber pentru că în timpul campaniei electorale a venit în Ungaria. "Respectăm în persoana ta omul care știe când este momentul pentru dispută și când este momentul pentru unitate", a spus Orbán, adresându-se politicianului bavarez care este liderul Grupului PPE în Parlamentul European, principalul candidat pentru funcția de președinte al Comisiei Europene din partea PPE, la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor.

Congresul PPE va decide joi asupra persoanei candidatului pentru această funcție supremă. FIDESZ va depune toate eforturile pentru ca anul viitor PPE să câștige în Ungaria, a mai spus premierul, care a amintit că vineri va avea loc aniversarea căderii Zidului de la Berlin. "A fost un moment important, a fost momentul reunificării Europei", a subliniat Orbán, menționând: "FIDESZ s-a născut în mijlocul luptelor pentru reunificarea Europei.

Este bine să vedem că nu doar noi, ci și celelalte partide anticomuniste, pro-libertate și pro-europene din țările Europei Centrale sunt aici, alături de noi în PPE: polonezi, sloveni, cehi, slovaci, croați, români, sârbi, bulgari și chiar și cei din țările baltice. Este un moment excepțional pentru ca noi să ne exprimăm omagiile noastre în fața fostului om de stat, cancelarul Helmut Kohl. El a fost cel care a invitat FIDESZ în rândurile PPE și a înțeles că sunt și momente în care membrii unei familii nu se înțeleg, dar rămâni, totuși, uniți", a conchis premierul Ungariei.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău