Viktor Orbán - Europa ori va fi a naţiunilor ori nu va mai fi

  • 08 Noiembrie 2018 15:46
Viktor Orbán - Europa ori va fi a naţiunilor ori nu va mai fi

"O Europă fără naţiuni şi-ar pierde identitatea, caracterul spiritual şi cultural; Europa ori va fi a naţiunilor, ori nu va mai fi", a declarat premierul Viktor Orbán, joi, la Helsinki, la Congresul Partidului Popular European, transmite Rador.

În discursul său, Viktor Orbán a subliniat că prin readerarea naţiunilor central-europene, Europa a devenit mai paşnică, mai puternică şi mai bogată în comparaţie cu starea ei anterioară."Socialiştii, liberalii şi ecologiştii doresc o Europă care şi-a pierdut rădăcinile şi care nu mai are identitate spirituală şi sufletească.

În viziunea noastră, Europa este o Europă a naţiunilor, care are 27 de feţe, şi este "în acelaşi timp şi creştină şi democratică", a afirmat premierul Ungariei, care a adăugat: "Noi, PPE-ul, suntem partidul învingătorilor, victoria este o caracteristică a ADN-ului nostru. Suntem obişnuiţi ca oamenii să ne considere drept partidul lor, care luptă pentru ei".

"În locul unor ideologii salvatoare a lumii, în PPE de obicei se stă cu picioarele pe pământ, însă această situaţie azi s-a schimbat. În ultimii cinci ani, conducerea Europei a fost asigurată de PPE şi trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru faptul că nu am reuşit să ţinem englezii în interiorul Europei şi pe imigranţi în afara acesteia.

Dacă vrem să câştigăm în 2019 - şi vrem să câştigăm -, atunci trebuie să regăsim calea spre victorie. Este timpul să gândim, să acţionăm şi să ne comportăm din nou ca învingători", a spus oficialul ungar. Potrivit premierului ungar, înante de toate trebui restabilită unitatea Partidului Popular European, de aceea " nu trebuie să votăm niciodată încredere celor care îşi clădesc ambiţiile personale în importarea în PPE a criticilor socialiştilor şi liberalilor".

"Trebuie să ne întoarcem la rădăcinile noastre spirituale şi trebuie, de asemenena, lansată renaşterea democraţiei creştine. Trebuie să uităm de absurdităţile, cum ar fi elogierea lui Fidel Castro sau a lui Karl Marx. "Cheia victoriei este aceeaşi ca şi până acum, respectiv trebuie să fim din nou pe partea oamenilor. Trebuie să îi apărăm de migraţia ilegală, de terorism, de infracţiuni şi de necazurile economice, şi să scriem din nou vechiul adevăr pe drapelu nostru, şi anume: de la popor, prin popor, pentru popor", a subiliniat Viktor Orbán. Premierul a spus clar că "noi îl susţinem în mod unitar pe Manfred Weber".

Viktor Orbán i-a mulţumit lui Manfred Weber pentru că în timpul campaniei electorale a venit în Ungaria. "Respectăm în persoana ta omul care ştie când este momentul pentru dispută şi când este momentul pentru unitate", a spus Orbán, adresându-se politicianului bavarez care este liderul Grupului PPE în Parlamentul European, principalul candidat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE, la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc anul viitor.

Congresul PPE va decide joi asupra persoanei candidatului pentru această funcţie supremă. FIDESZ va depune toate eforturile pentru ca anul viitor PPE să câştige în Ungaria, a mai spus premierul, care a amintit că vineri va avea loc aniversarea căderii Zidului de la Berlin. "A fost un moment important, a fost momentul reunificării Europei", a subliniat Orbán, menţionând: "FIDESZ s-a născut în mijlocul luptelor pentru reunificarea Europei.

Este bine să vedem că nu doar noi, ci şi celelalte partide anticomuniste, pro-libertate şi pro-europene din ţările Europei Centrale sunt aici, alături de noi în PPE: polonezi, sloveni, cehi, slovaci, croaţi, români, sârbi, bulgari şi chiar şi cei din ţările baltice. Este un moment excepţional pentru ca noi să ne exprimăm omagiile noastre în faţa fostului om de stat, cancelarul Helmut Kohl. El a fost cel care a invitat FIDESZ în rândurile PPE şi a înţeles că sunt şi momente în care membrii unei familii nu se înţeleg, dar rămâni, totuşi, uniţi", a conchis premierul Ungariei.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
18 °C
cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,1 m/s
Fri
13 °C
Sat
15 °C
Sun
13 °C
Mon
14 °C
Tue
13 °C

Curs oficial BNM 25 Aprilie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0327 -0.0996
USD 17.8712 -0.0202
RON 4.2128 -0.0149
UAH 0.6724 0.0026
RUB 0.2790 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău