Viitorul președinte american Joe Biden va primi luni a 2-a doză de vaccin

  • 11 Ianuarie 2021 08:56
Viitorul președinte american Joe Biden va primi luni a 2-a doză de vaccin

Președintele ales american Joe Biden va primi luni a doua doză de vaccin împotriva COVID-19, la trei săptămâni după prima injecție a cărei administrare a fost transmisă în direct la televiziune pentru a încuraja populația să facă același lucru, a anunțat echipa sa de tranziție, citată de France Presse și Agerpres.

"Fac asta pentru a arăta că oamenii trebuie să fie pregătiți să primească vaccinul atunci când este disponibil, nu trebuie să vă faceți griji", a declarat viitorul președinte imediat după injectarea vaccinului Pfizer, la 21 decembrie într-un spital din Newark, în statul Delaware.

Potrivit echipei sale de tranziție, a doua injecție va fi de asemenea administrată în fața presei, fără a oferi detalii suplimentare.

Peste 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite și Joe Biden a denunțat ca o "mascaradă" distribuirea vaccinurilor în țara sa organizată de guvernul președintelui în exercițiu Donald Trump.

Viitoarea administrație Biden a anunțat că va distribui toate dozele disponibile de vaccin împotriva COVID-19, mai degrabă decât să rețină jumătate din doze pentru a respecta termenul pentru a doua injecție.

Președintele ales, care va fi instalat în noul său post pe 20 ianuarie, "este în favoarea distribuției imediate a dozelor disponibile și consideră că guvernul ar trebui să oprească încetinirea aprovizionării de vaccinuri, astfel încât să existe mai multe doze în mâinile americanilor acum", a declarat vineri la CNN TJ Ducklo, un purtător de cuvânt al echipei de tranziție.

Aproximativ 6,7 milioane de americani au primit prima injecție împotriva COVID-19, mult sub 20 de milioane vizați inițial pentru sfârșitul anului 2020. Până în prezent, aproximativ 22,1 milioane de doze au fost distribuite la nivel național, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operațiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:6,69 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău