Viitori militari au depus jurământul

  • 26 August 2021 11:49
Viitori militari au depus jurământul

66 de tineri și tinere, studenți ai anului I la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, au depus astăzi jurământul de credință față de patrie.

Prezent la eveniment, Sergiu Plop, secretar de stat la Ministerul Apărării, a ținut să mulțumească părinților pentru faptul că și-au susținut și și-au încurajat copiii ca ei să studieze arta militară. După trei ani de studii, absolvenții Academiei „Alexandru cel Bun” vor avea un loc de muncă garantat în forțele armate ale Republicii Moldova, a menționat oficialul, transmite IPN.

Sergiu Plop a spus că este la curent cu „toate particularitățile vieții unui student militar”, deoarece a activat la Academia Militară a Forțelor Armate. „Aici sunt profesioniști, care vă vor ajuta să vă formați ca lideri. Avem mari așteptări de la voi”, a subliniat secretarul de stat. Sergiu Plop a atenționat că viața de militar nu este deloc ușoară. Aceasta presupune și participarea la diferite exeriții internaționale.

„Vom depune trup și suflet pentru apărarea Republicii Moldova. Vom face studii ca la absolvirea academiei să fim adevărați profesioniști”, a menționat Vasile Macan, unul dintre studenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
11
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău