Vietnam: Șase morți și peste 100 de răniți, după ce furtuna Noul a lovit coasta centrală a țării

  • 21 Septembrie 2020 10:23
Vietnam: Șase morți și peste 100 de răniți, după ce furtuna Noul a lovit coasta centrală a țării

Cel puțin șase persoane au murit și peste 100 au fost rănite după ce furtuna tropicală Noul a lovit coasta centrală a Vietnamului, au declarat luni mass-media de stat, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Furtuna a atins uscatul în apropierea orașelor turistice Hue și Da Nang în cursul zilei de vineri. Patru persoane și-au pierdut viața în provincia care găzduiește orașul Hue și câte una în provinciile vecine, Ha Tinh și Quang Binh.

Furtuna Noul și-a pierdut din intensitate când a lovit coasta, însă a continuat să fie însoțită de viteze ale vântului de până la 90 de kilometri pe oră. Cel puțin 112 persoane au fost rănite în urma trecerii furtunii, care a provocat și întreruperi pe scară largă ale curentului electric în provinciile din centrul țării.

Intemperiile au doborât peste 10.000 de copaci, două dintre decesele semnalate fiind legate de prăbușirea unor arbori.

Orașul de coastă Da Nang, care începuse să se redeschidă după ce a suportat greul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 din această țară, s-a confruntat la rândul său cu inundații puternice.

Furtunile tropicale afectează în mod regulat centrul Vietnamului în timpul sezonului furtunilor, care durează din iunie până în noiembrie în fiecare an.

În 2019, 133 de oameni au murit în această țară din cauza intemperiilor, care au inclus furtuni, inundații și alunecări de teren.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău