Vietnam | O rețea de socializare, inspirată de Facebook, „copleșită” de utilizatori încă de la lansare

  • 24 Iulie 2019 14:48
Vietnam | O rețea de socializare, inspirată de Facebook, „copleșită” de utilizatori încă de la lansare

O rețea de socializare vietnameză, inspirată de Facebook, a fost 'copleșită' de utilizatori încă de la lansarea în această țară, unde mass-media sunt controlate de regimul comunist, ceea ce încurajează dezvoltarea unor platforme de socializare naționale, informează AFP.

De la lansarea sa luni seara, Gabo a întâmpinat dificultăți tehnice, fiind copleșită de numărul de utilizatori dornici să se înregistreze.

Unii nu au reușit să facă acest lucru, alții nu au putut utiliza caracteristicile noii aplicații, care și-a propus să număre 20 de milioane de utilizatori până în 2021.

'Erori apar atunci când sistemul atinge un anumit nivel', a declarat Duong Vi Khoa, co-fondator al Gapo, într-o postare pe Facebook.

Rețeaua de socializare a obținut o finanțare de 21 de milioane de dolari din partea fondului de investiții G-Capital, potrivit mass-media de stat.

Vi Khoa respinge însă orice comparație a platformei sale cu Facebook, explicând că Gapo nu are intenția de a concura cu o rețea de socializare. 'Îi încurajăm pe toți să utilizeze mai multe rețele de socializare', a adăugat el.

Facebook este unul dintre puținele locuri de exprimare a dizidenței în Vietnam și are peste 53 de milioane de utilizatori dintr-o populație de 95 de milioane.

Această rețea de socializare, alături de Google, YouTube și de alte mari nume americane din tech, este în vizorul guvernului, printr-o lege privind securitatea informatică votată în iunie 2018.

Textul acesteia, care nu a intrat încă în vigoare, obligă platformele de internet să elimine în termen de 24 de ore orice comentariu considerat o amenințare la adresa 'securității naționale'.

În 2012, în Vietnam, o țară unde peste jumătate din populație are sub 30 de ani, a fost lansată aplicația Zalo, care se dorea un concurent la aplicația de mesagerie Whatsapp.

Facebook și YouTube (deținute de Google) au eliminat deja mii de clipuri și mesaje de pe site-urile lor - chiar înainte de intrarea în vigoare a legii privind securitatea informatică - invocând necesitatea respectării legilor naționale.AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău