Vietnam | O reţea de socializare, inspirată de Facebook, „copleşită” de utilizatori încă de la lansare

  • 24 Iulie 2019 14:48
Vietnam | O reţea de socializare, inspirată de Facebook, „copleşită” de utilizatori încă de la lansare

O reţea de socializare vietnameză, inspirată de Facebook, a fost 'copleşită' de utilizatori încă de la lansarea în această ţară, unde mass-media sunt controlate de regimul comunist, ceea ce încurajează dezvoltarea unor platforme de socializare naţionale, informează AFP.

De la lansarea sa luni seara, Gabo a întâmpinat dificultăţi tehnice, fiind copleşită de numărul de utilizatori dornici să se înregistreze.

Unii nu au reuşit să facă acest lucru, alţii nu au putut utiliza caracteristicile noii aplicaţii, care şi-a propus să număre 20 de milioane de utilizatori până în 2021.

'Erori apar atunci când sistemul atinge un anumit nivel', a declarat Duong Vi Khoa, co-fondator al Gapo, într-o postare pe Facebook.

Reţeaua de socializare a obţinut o finanţare de 21 de milioane de dolari din partea fondului de investiţii G-Capital, potrivit mass-media de stat.

Vi Khoa respinge însă orice comparaţie a platformei sale cu Facebook, explicând că Gapo nu are intenţia de a concura cu o reţea de socializare. 'Îi încurajăm pe toţi să utilizeze mai multe reţele de socializare', a adăugat el.

Facebook este unul dintre puţinele locuri de exprimare a dizidenţei în Vietnam şi are peste 53 de milioane de utilizatori dintr-o populaţie de 95 de milioane.

Această reţea de socializare, alături de Google, YouTube şi de alte mari nume americane din tech, este în vizorul guvernului, printr-o lege privind securitatea informatică votată în iunie 2018.

Textul acesteia, care nu a intrat încă în vigoare, obligă platformele de internet să elimine în termen de 24 de ore orice comentariu considerat o ameninţare la adresa 'securităţii naţionale'.

În 2012, în Vietnam, o ţară unde peste jumătate din populaţie are sub 30 de ani, a fost lansată aplicaţia Zalo, care se dorea un concurent la aplicaţia de mesagerie Whatsapp.

Facebook şi YouTube (deţinute de Google) au eliminat deja mii de clipuri şi mesaje de pe site-urile lor - chiar înainte de intrarea în vigoare a legii privind securitatea informatică - invocând necesitatea respectării legilor naţionale.AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chişinău
18 °C
cer senin
Umiditate:40 %
Vint:2,1 m/s
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
9 °C
Mon
12 °C
Tue
7 °C

Curs oficial BNM 09 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1290 -0.0724
USD 18.5163 -0.0520
RON 4.1626 -0.0180
UAH 0.6787 -0.0068
RUB 0.2447 -0.0013
Arhivă Radio Chișinău