Vietnam: Avertismente de inundații și alunecări de teren după trecerea furtunii tropicale Conson

  • 13 Septembrie 2021 13:04
Vietnam: Avertismente de inundații și alunecări de teren după trecerea furtunii tropicale Conson

Autoritățile din Vietnam au avertizat luni asupra riscului de inundații și alunecări de teren provocat de furtuna tropicală Conson, chiar și după ce furtuna a slăbit în intensitate în largul coastei centrale a țării în weekend, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Ploile puternice aduse de furtună au provocat moartea unei persoane, au distrus 31 de case și au inundat peste 1.000 de hectare de câmpuri de orez în centrul Vietnamului, a anunțat Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor.

Săptămâna trecută, autoritățile au mobilizat 500.000 de soldați, au pregătit planuri de evacuare și au ordonat navelor să rămână în port înainte de sosirea furtunii tropicale Conson.

„Zone începând de la Quang Binh până la Quang Ngai și Kon Tum se confruntă cu amenințarea alunecărilor de teren și a inundațiilor", a anunțat Agenția de meteorologie din Vietnam într-un comunicat, referindu-se la zonele de coastă centrale și la Kon Tum, în zonele muntoase centrale ale țării.

Până în prezent nu au fost raportate pagube la fermele de cafea din aceste zone.

Vietnamul este lovit cu regularitate de furtuni devastatoare și inundații din cauza zonei sale extinse de coastă. Dezastrele naturale - mai ales inundații și alunecări de teren declanșate de furtuni - s-au soldat cu 379 de morți și 1.060 de răniți în această țară anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău