VIDEO | Zelenski spune că Ucraina își consolidează forțele în estul țării, pentru a rezista avansului rusesc

  • 22 August 12:12
VIDEO | Zelenski spune că Ucraina își consolidează forțele în estul țării, pentru a rezista avansului rusesc

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele sale au înțeles ce încearcă Moscova să facă pe frontul din Pokrovsk, în estul Ucrainei, unde trupele ruse avansează, iar Kievul își consolidează forțele în consecință, în timp ce își continuă operațiunea din regiunea rusă Kursk, transmite news.ro.

În discursul său video de miercuri seară, Zelenski a îndemnat, pe de altă parte, partenerii Kievului să respecte calendarul convenit pentru furnizarea de muniții armatei ucrainene, mai scrie sursa citată.

El a declarat că atacul lansat de Ucraina asupra regiunii ruse Kursk la 6 august continuă și că forțele sale controlează unele zone, dar nu a oferit alte detalii.

Înțelegem mișcările inamicului (la Pokrovsk – n.r.) și ne întărim. Am verificat aprovizionarea cu muniție. Este foarte important ca partenerii noștri să își îndeplinească efectiv obligațiile. Pentru fiecare pachet, pentru toate acordurile noastre. Acest lucru este fundamental pentru apărare. Operațiunea noastră în regiunea Kursk – activitatea noastră de luptă este în curs de desfășurare și se iau măsuri. Controlăm anumite zone. Și le mulțumesc tuturor băieților noștri, tuturor unităților pentru alimentarea în continuare a fondului de schimb (prin luarea de prizonieri de război – n.r.)”, a declarat Zelenski.

El a mai spus că guvernul și parlamentul pregătesc anumite decizii „pentru a sprijini forțele de apărare” și activitatea economică din țară, dar detaliile vor fi date atunci când vor fi pregătite proiectele de decizie relevante.

Pe de altă parte, Zelenski a lansat din nou către aliați un apel insistent pentru finanțare, referindu-se la planul G7 de folosire a veniturilor generate de activele rusești înghețate.

În plus, astăzi am discutat despre colaborarea noastră cu partenerii noștri pentru a aduce soluții reale pentru cele 50 de miliarde de dolari promise din activele rusești înghețate. Au existat multe declarații politice din partea partenerilor noștri. Există încă multe declarații pe această temă. Dar avem nevoie de un mecanism real. Avem nevoie ca veniturile din activele agresorului să fie utilizate pentru a ne ajuta să ne apărăm împotriva agresorului – pentru a face lucrurile să funcționeze pentru Ucraina și ucraineni în următoarele luni. Discuțiile relevante au durat prea mult timp și, în sfârșit, avem nevoie de decizii”, a insistat președintele Ucrainei.

În discursul său adresat compatrioților, Zelenski a anunțat că a vorbit cu Patriarhul Bartolomeu al Bisericii Ortodoxe. Discuția intervine după ce Ucraina a scos în afara legii, săptămâna aceasta, Biserica Ortodoxă care ținea de Patriarhia Moscovei.

Am vorbit cu Patriarhul Bartolomeu. I-am mulțumit pentru sprijinul acordat Ucrainei și ucrainenilor, apărării noastre, independenței noastre. L-am informat despre legea adoptată pentru a ne consolida independența spirituală. Este foarte important să avem o înțelegere comună a potențialului unificator pentru Ortodoxia ucraineană pe care îl oferă această lege și totul este prevăzut în acest scop, ceea ce este suficient pentru a scăpa cu adevărat de dependența de Moscova și a adăuga unitate Ucrainei”, a spus Zelenski.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,07
Cer fragmentat
Umiditate:74 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău