VIDEO | Zelenski, în lacrimi la slujba de comemorare a ministrului de Interne și celorlalți oficiali morți în urma prăbușirii unui elicopter

  • 22 Ianuarie 2023 08:51
VIDEO | Zelenski, în lacrimi la slujba de comemorare a ministrului de Interne și celorlalți oficiali morți în urma prăbușirii unui elicopter

Volodimir Zelenski a participat în lacrimi, sâmbătă, la o slujbă de comemorare a șapte înalți oficiali ai Ministerului de Interne care au murit miercuri într-un accident de elicopter, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Ministrul de interne Denys Monastyrskyi, adjunctul său și alți cinci oficiali de rang înalt ai ministerului au fost uciși când elicopterul lor Super Puma, de fabricație franceză, s-a prăbușit pe fondul ceții într-o pepinieră de la periferia estică a Kievului.

Alte șapte persoane au fost ucise, inclusiv un copil, în accident. Oficialii investighează în continuare cauza acestuia.

Elicopterul s-a prăbușit la doar câteva zile după ce cel puțin 45 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete rusești care a distrus parțial un bloc de locuințe în orașul Dnipro din sud-estul țării.

Pe câmpul de luptă, forțele ucrainene se opun unui atac rusesc neîncetat în est, unde Moscova a cheltuit resurse masive pentru progrese treptate la 11 luni de la invazia sa la scară largă.

„Tristețea de nedescris acoperă sufletul”, a scris Zelenskiy într-o postare pe Telegram sâmbătă. „Ucraina își pierde cei mai buni fii și fiice în fiecare zi”.

Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au adus un omagiu rudelor victimelor în interiorul impozantului centru cultural Casa Ucrainei din centrul Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău