VIDEO | Zelenski a vizitat orașul asediat Avdiivka din estul Ucrainei

  • 18 Aprilie 2023 18:43
VIDEO | Zelenski a vizitat orașul asediat Avdiivka din estul Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat orașul Avdiivka, aflat pe linia frontului, care este înconjurat pe trei laturi de forțele rusești, a anunțat biroul președintelui marți.

Potrivit unui comunicat al președinției ucrainene, liderul de la Kiev a ascultat raportul comandantului grupului operativ-tactic din Donețk și a discutat cu militarii din cadrul unităților de pușcași marini, de asalt aeropurtat, brigăzilor mecanizate și de artilerie, relatează News.ro.

 
 

„Am onoarea de a fi aici astăzi, de a vă mulțumi pentru serviciul dumneavoastră, pentru că ați apărat țara noastră, Ucraina, familiile noastre. Felicitări cu ocazia sărbătorilor de Paște, vă doresc doar victoria - asta este ceea ce doresc pentru fiecare ucrainean, asta este ceea ce este foarte important pentru noi toți. Vă doresc multă sănătate tuturor și familiilor voastre și vă sunt sincer recunoscător în numele fiecărui ucrainean pentru marea călătorie pe care o parcurgeți în fiecare zi”, le-a spus Volodimir Zelenski soldaților, potrivit comunicatului.

Liderul ucrainean a înmânat distincții militare și, la rândul său, a primit însemnele Brigăzii 110 mecanizate.

Orașul Adviivka a fost supus unor lupte intense timp de luni de zile și este în mare parte distrus, deși aproximativ 1.800 de civili au rămas în continuare în localitate, în ciuda eforturilor de a-i convinge să plece.

Nu există rute sigure pentru a ieși din oraș, dar forțele ucrainene controlează în continuare rutele spre vest. Orașul se află aproape zilnic sub tirul artileriei rusești, dar apărarea ucraineană a rezistat în mare parte, în ciuda avansurilor marginale ale Rusiei spre nord, notează CNN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău