VIDEO | Zeci de incendii de vegetație și peste 200 de hectare afectate, în ultimele 24 de ore

  • 11 Aprilie 2020 11:36
VIDEO | Zeci de incendii de vegetație și peste 200 de hectare afectate, în ultimele 24 de ore

66 de incendii de vegetație au fost lichidate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) în ultimele 24 de ore, fiind afectată o suprafață de peste 220 de hectare.

Potrivit unui comunicat al IGSU pompierii au intervenit pentru a stinge mai multe focare în localități din raioanele Rezina, Ialoveni, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Cimișlia, Bălți, Ocnița, Glodeni, Cahul, și Cantemir.

Peste 25 de hectare de iarbă uscată au fost mistuite de flăcări în localitatea Lalova raionul Rezina. Aceeași suprafață a fost carbonizată în satul Ialpug din Cimișlia. Totodată, în după amiaza zilei de ieri o suprafață extinsă de vegetație uscată a luat foc la Vatra, pe malul lacului de acumulare Ghidighici. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:00. Din cauza vântului puternic flăcările s-au răspândit rapid și au putut fi stinse abia la ora 20:20 de 4 autospeciale de intervenție. Nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele, cauza, dar și suprafața afectată urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context IGSU îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. În condiții de vânt puternic și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid pe arii extunse și prezintă pericol pentru sectorul locativ, dar și spații forestiere. Pentru evitarea incendiilor de proporții, pompierii avertizează repetat populația să nu utilizeze focul deschis pentru nimicirea resturilor menajere, dar și vegetației uscate. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău