VIDEO | Zăpadă dusă cu elicoptere în Pirineii francezi, unde pârtia este impracticabilă. Ecologiștii protestează

  • 18 Februarie 2020 19:41
VIDEO | Zăpadă dusă cu elicoptere în Pirineii francezi, unde pârtia este impracticabilă. Ecologiștii protestează

Administratorii unei stațiuni din Pirineii francezi au folosit elicoptere pentru a transporta zăpadă pe pârtia care devenise impracticabilă, din cauza temperaturilor ridicate. Gestul a generat proteste din partea ecologiștilor.

Administratorii din stațiunea Luchon-Superbagnères au recurs la acest gest după ce vremea caldă a topit zăpada de pe pârtie, existând riscul să fie închisă.

La sfârșitul săptămânii trecute, 50 de tone de zăpadă au fost aduse de pe înălțimile munților pe pârtiile dedicate copiilor și începătorilor.

Grupurile care militează pentru protejarea mediului au criticat decizia consiliului local.

„În loc să ne adaptăm la încălzirea globală, ajungem la o problemă dublă: ceva care costă multă energie, care contribuie mult la încălzirea globală și care este dedicat numai unei elite care își permite acest lucru. S-a întors lumea cu susul în jos", a declarat Bastien Ho, de la Europe Écologie Les Verts (EELV).

În Pirinei, temperaturile au trecut de 10 grade Celsius, iar pârtiile au rămas fără zăpadă. Pentru a menține stațiunea Luchon-Superbagnères deschisă, consiliul local a recurs la acest gest, contra unei sume de peste 5.000 de euro. Consiliul vrea să profite astfel de vacanțele școlare din februarie și martie, când pârtiile se umplu.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău