VIDEO | Zăpadă de șase metri pe Transfăgărășan. Când ar putea fi reluată circulația

  • 31 Mai 2018 14:11
VIDEO | Zăpadă de șase metri pe Transfăgărășan. Când ar putea fi reluată circulația Mediafax

Stratul de zăpadă măsoară până la șase metri în unele zone pe Transfăgărășan. Drumarii acționează joi cu două utilaje pentru curățarea șoselei, care ar putea fi deschisă circulației auto de la 1 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov din România, Robert Elekes, circulația pe Transfăgărășan rămâne închisă și în luna iunie, mai ales că în unele locuri stratul de omăt măsoară până la șase metri, pe carosabil.

”Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă și piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulația publică. Stratul de zăpadă ajunge și la șase metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfăgărășanului, este termenul legal. Este problema cu versanții, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elekes.

Drumarii intervin joi cu două utilaje.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău