VIDEO | Volodimir Zelenski îi cere Elveției să ia măsuri contra oligarhilor ruși

  • 19 Martie 2022 19:19
VIDEO | Volodimir Zelenski îi cere Elveției să ia măsuri contra oligarhilor ruși

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut sâmbătă Elveției să ia măsuri împotriva oligarhilor ruși, care din ''frumoasele orașe elvețiene'' contribuie la războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Reuters.

Într-un mesaj adresat miilor de participanți la un protest anti-război desfășurat la Berna, Zelenski i-a mulțumit Elveției pentru sprijinul acordat după ce armata rusă a început invadarea Ucrainei, în 24 februarie, dar a schimbat tonul atunci când s-a referit la sectorul financiar elvețian.

''Băncile voastre sunt locul unde stau banii oamenilor care au pornit acest război. Acest lucru este dureros. Aceasta este și o luptă împotriva răului, astfel încât conturile lor să fie înghețate. Și aceasta ar fi o luptă și o puteți face'', a spus șeful statului ucrainean.

''Ucrainenii simt ce înseamnă ca orașele să fie distruse. Ele sunt distruse din ordinul unor oameni care trăiesc în frumoase orașe europene, elvețiene, și care se bucură de proprietăți în orașele voastre. Ar fi într-adevăr bine să îi privați de aceste privilegii'', a subliniat Volodimir Zelenski în mesajul adresat elvețienilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău