VIDEO | Volodimir Zelenski: „Sunt bucuros să fiu aici în R. Moldova. Susținem Rep. Moldova și poporul moldovean. Vom merge împreună umăr la umăr”

  • 01 Iunie 2023 10:23
VIDEO | Volodimir Zelenski: „Sunt bucuros să fiu aici în R. Moldova. Susținem Rep. Moldova și poporul moldovean. Vom merge împreună umăr la umăr”

Președinta Maia Sandu, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au făcut primele declarații comune din cadrul Summitului Comunității Europene, care se desfășoară astăzi în Republica Moldova. Maia Sandu a confirmat suportul pentru Ucraina, iar Volodimir Zelenski a menționat că este bucuros să fie astăzi, în Rep. Moldova, pentru că securitatea Ucrainei nu este doar pentru noi, dar și pentru întreaga Europă, transmite Radio Chișinău.

Confirmăm suportul pentru Ucraina. Am discutat despre securitate și viitorul nostru European. Moldova susține pacea și inițiativa de a crea un tribunal internațional care să investigheze atrocitățile comise de Federația Rusă”, a spus Maia Sandu.  

Sunt bucuros să fiu aici în Rep. Moldova. Susținem Rep. Moldova și poporul moldovean. Vom merge împreună umăr la umăr. Am vorbit despre subiecte bilaterale, despre infrastructură. Viitorul nostru comun este în UE. Ucraina este gata să fie în NATO, iar securitatea Ucrainei nu este doar pentru noi, dar și pentru Rep. Moldova”, a menționat Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:0,51 m/s
Wed
32
Thu
32
Fri
28
Sat
27
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău