VIDEO VIRAL | Un polițist din India patrulează pe străzi cu o cască care imită coronavirusul, ca să-i convingă pe oameni să stea în case

  • 28 Martie 2020 19:13
VIDEO VIRAL | Un polițist din India patrulează pe străzi cu o cască care imită coronavirusul, ca să-i convingă pe oameni să stea în case

Un polițist din orașul Chennai, India a ales să poarte pe cap, în timpul serviciului, o cască al cărei design imită aspectul specific al noului coronavirus cu scopul de a îi face pe cetățeni să conștientizeze gravitatea pandemiei de Covid-19, informează publicația India Today.

Casca, prompt botezată „Casca Corona”, a fost realizată de un artist plastic, dintr-o fostă cască de motociclist spartă, potrivit DIGI24.ro

Polițistul indian Rajesh Babu a decis să poarte această inedită cască în timpul misiunilor de patrulare prin oraș, pentru a-i convinge pe trecători sau șoferi să stea în case.

„Aplicăm toate metodele posibile pentru a-i face pe oameni să nu mai iasă pe străzi. Această cască este una dintre metodele aplicate. Încercăm o abordare diferită. Dacă port asta pe cap, trecătorii se vor gândi mai mult la coronavirus. În special copiii”, a declarat polițistul.

Conform reprezentanților poliției, care se află zilnic, 24 de ore din 24, în misiuni pe străzi, „Casca Corona” s-a dovedit a fi utilă în a-i face pe oameni să conștientizeze pericolul încălcării regulilor de carantină impuse și în India.

Premierul indian Narendra Modi a anunțat zilele trecute intrarea în carantină totală a întregii țări, ceea ce înseamnă că 1,3 miliarde de locuitori vor trebui să stea în case timp de trei săptămâni.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău