VIDEO| Viorica Dumbrăveanu: Douăzeci de bolnavi infectați cu virusul COVID-19 se află în stare gravă. 116 persoane sunt suspecte

  • 25 Martie 2020 09:58
VIDEO| Viorica Dumbrăveanu: Douăzeci de bolnavi infectați cu virusul COVID-19 se află în stare gravă. 116 persoane sunt suspecte

Din cele 125 de persoane infectate cu virusul COVID-19 în Rep. Moldova, douăzeci se află în stare gravă. Despre acest lucru a anunțat, astăzi, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unui briefing. 17 dintre aceștia se află internați în Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, iar trei – la Spitalul Clinic Republican. Alte 116 persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu noul tip de coronavirus.

125 de cazuri de infecție cu COVID-19 sunt confirmate în momentul de față, potrivit datelor ministerului Sănătății, după ce au fost testate în total 1011 persoane. 45 de cazuri sunt de import, iar 80 – cu transmitere locală, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Cele mai multe persoane contaminate sunt din municipiul Chișinău. Aici au fost confirmate 46 de cazuri. Urmează raionul Hâncești, cu 19 cazuri de infecție cu COVID-19. Ministrul Sănătății a menționat că din numărul total de persoane infectate, 20 se află în stare gravă.

Dacă e să mă refer la starea de sănătate a pacienților care sunt internați la spitalul Toma Ciorbă, la momentul actual avem 107 pacienți. Avem 17 pacienți cu stare gravă, gravitate medie – 78 și stare satisfăcătoare – 12 persoane. Despre Spitalul Clinic Republican, la momentul actual, avem, deja, internate patru persoane care sunt cu diagnostic de COVID-19. În cazul unei persoane gravitatea este medie – ușoară, iar în cazul a trei persoane vorbim despre o evoluție gravă.

În același timp, 116 persoane sunt suspecte că ar fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu și-a exprimat recunoștința pentru persoanele fizice și agenții economici care au venit cu donații sub formă de echipamente, mănuși, măști și dezinfectanți pentru angajații din instituțiile medicale.

Vreau să-mi exprim recunoștința pentru faptul că și ei sunt parte, în cazul respectiv, a acestei echipe care contribuie la prevenirea și controlul epidemiei cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

De la declanșarea epidemiei cu COVID-19, în Republica Moldova au fost înregistrate doua cazuri tratate și un deces provocat de noul tip de coronavirus. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău