VIDEO | Violențe în SUA, la Portland, între demonstranți de extremă-dreapta și cei de extremă-stânga

  • 18 August 2019 13:18
VIDEO | Violențe în SUA, la Portland, între demonstranți de extremă-dreapta și cei de extremă-stânga

Cel puțin 13 persoane au fost reținute în urma incidentelor violente care au avut loc sâmbătă după ce mai mulți demonstranți de extremă-dreapta s-au confruntat la Portland cu membri ai mișcării de extremă-stânga Antifa (anti-fascism), au anunțat autoritățile, informează postul BBC News.

Efective importante de polițiști au fost mobilizate pentru a ține separați susținătorii celor două extreme, însă unele violențe s-au înregistrat după încheierea mitingului extremei-dreapta.

Organizatorii mitingului cer ca mișcarea Antifa, o coaliție internațională de militanți împotriva extremei-drepte, să fie declarată organizație teroristă.

Poliția a confiscat arme artizanale, inclusiv bâte din metal și scuturi, de la susținătorii ambelor extreme.

Cel puțin șase persoane au fost rănite ușor, iar o alta a fost spitalizată, în urma violențelor de la Portland, oraș considerat drept un bastion al mișcării Antifa.

Mitingul, la care au participat până la 1.200 de oameni, a fost promovat de Joe Biggs, membru al grupării de extremă dreapta Proud Boys și fost angajat al lui Alex Jones, proprietarul site-ului Infowars, care prezintă teorii ale conspirației.

Președintele Donald Trump a transmis că situația de la Portland este monitorizată cu atenție de Administrația SUA și a indicat că este luată în considerare declararea mișcării Antifa ca "organizație de teroare".

Anterior, Trump a menționat că adepții supremației rasei albe, cât și mișcarea Antifa, sunt o problemă majoră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău