VIDEO | Veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața MAI, solicitând demisia lui Pavel Voicu

  • 18 Noiembrie 2020 11:42
VIDEO | Veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața MAI, solicitând demisia lui Pavel Voicu Safenews

Un grup de veteranii războiului de pe Nistru au protestat în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Ei se arată indignați de acțiunile Poliției din ziua scrutinului prezidențial și cer demisia ministrului, Pavel Voicu.

Ei au denunțat comportamentul poliției în ziua alegerilor din 15 noiembrie, când veteranii au încercat să prevină fraudarea alegerilor la secțiile deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană: 

”Pe 15 noiembrie au fost aplicate forța și mijloacele speciale. În primul rând Varnița se află în zona de securitate și prezența forțelor speciale la Varnița trebuia coordonată cu CUC. În această zonă au fost aplicată forța asupra colegilor noștri, gaze lacrimogene, electroșocul, au fost îmbrânciți și tăvăliți pe șos. Pe 1 noiembrie, în primul tur, la fel.

Faptul că ei au introdus forțele speciale acolo vorbește despre aceea că guvernarea este în cârdășie cu conducerea Transnistriei separatiste. Ne indignează faptul că poliția a îndeplini odinele cuiva de sus orbește și au colaborat cu separatiștii la fraudarea alegerilor - aducerea organizată, plătirea alegătorilor, coruperea alegătorilor. Eu am fost la Cocieri, am stabilit un șir de mașini, alegători care au fost plătiți și am solicitat ca poliția să-și îndeplinească atribuțiile de funcție. Aceste încălcări le-am adus la cunoștința Procuraturii, dar Procuratura trebuia imediat să se autosesizeze și să pornească o procedură penală.”

Menționăm că în ziua turului II de scrutin, la Varnița, au avut loc altercații între forțele de ordine și veterani, care au încercat să oprească autoturismele care circulau spre secția de votare, acuzând transporarea ilegală a alegătorilor și fraudarea alegerilor. Vetranii care protestează în fața MAI au scandat „Noi nu cedăm”, „Vrem țara înapoi”. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău