VIDEO | Ventilator Tesla, creat cu piese de la mașinile Model 3 și Model S, ar putea fi văzut în spitale

  • 10 Aprilie 2020 13:21
VIDEO | Ventilator Tesla, creat cu piese de la mașinile Model 3 și Model S, ar putea fi văzut în spitale

Compania Tesla a prezentat informații noi despre ventilatorul pe care îl construiește în contextul pandemiei de coronavirus. Într-un clip video postat pe pagina de YouTube a companiei, inginerii de la Tesla au arătat două versiuni ale aparatului - un prototip desfăcut în bucăți și unul asamblat, care ar putea fi văzut în spitale.

Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a promis să construiască un ventilator luna trecută, după ce primarul orașului New York, Bill de Blasio, a cerut ajutorul companiei sale, scrie The Verge, citat de digi24.

Compania Tesla a fost criticată pentru că a încercat să inventeze un model nou de ventilator, însă loc să reproducă un model deja existent, însă clipul video vine să explice motivul.

"Vrem să folosim componente pe care le cunoaștem foarte bine, a căror fiabilitate o cunoaștem, și care sunt disponibile în volum mare", spune unul dintre inginerii Tesla.

Modelul de ventilator dezvoltat de Tesla folosește numeroase componente de la mașinile electrice ale companiei, precum ecranul sistemului de infotainment și computerul de bord de la Model 3 sau o componentă a sistemului de suspensie de la Model S. Teoretic, folosirea acestor piese ar trebui să grăbească dezvoltarea și producerea unui ventilator.

Tesla nu este singurul constructor american care lucrează la dezvoltarea unui ventilator. Ford și General Motors au anunțat planuri pentru a construi ventilatoare și echipamente medicale. Ford lucrează cu divizia de sănătate a companiei General Electric pentru a încerca să producă o variantă simplificată a unui ventilator GE, în timp ce General Motors a încheiat un parteneriat cu Ventec Life Systems pentru a ajuta la creșterea producției celei din urmă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
11
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:7,72 m/s
Mon
6
Tue
1
Wed
0
Thu
-0
Fri
-0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău