VIDEO | Val de frig polar în Statele Unite

  • 19 Decembrie 2016 18:20
VIDEO | Val de frig polar în Statele Unite

Un val de frig a cuprins jumătatea de nord a Statelor Unite, unde mercurul în termometre a scăzut până la minus 25 de grade Celsius. Au avut loc zeci de accidente rutiere din cauza poleiului, soldate cu cel puțin trei morți. Iar veștile pentru americani nu sunt bune deloc: gerul se va înăspri, iar în zona Marilor Lacuri sunt așteptate chiar și minus 40 de grade Celsius.

Idaho, Wyoming, Colorado, Kansas, Missouri, Illinois și Michigan sunt doar câteva dintre statele americane afectate de valul de aer polar. În unele zone, temperatura a scăzut și la minus 25 de grade Celsius, scrie Digi24.

-În acest moment, cred că am pe mine cinci sau șase straturi de haine, două perechi de pantaloni dintre care unii termo. Câinele are două straturi pe el. Este periculos, temperatura aceasta este periculoasă.

În aceste condiții, autoritățile au sporit numărul de adăposturi unde oamenii străzii primesc o masă caldă și un loc de dormit departe de gerul de afară.

Phill Kwiatkowski, directorul unui adăpost: „Când vremea devin atât de rece, vin mult mai mulți oameni, pentru că pe stradă este viața sau moartea. Vremea rece poate fi un inconvenient pentru noi, dar pentru oamenii străzii este o problemă de viață și de moarte.”

S-au înregistrat zeci de accidente rutiere din cauza poleiului, în unele dintre ele fiind vorba despre coliziuni în lanț. Un astfel de accident a avut loc în Baltimore, în urma căruia doi oameni au murit și alți 15 au fost răniți. Printre autovehiculele implicate s-a aflat și o cisternă cu benzină care a derapat, apoi s-a răsturnat și a luat foc.

În Michigan, vremea a fost atât de rece încât apa adusă de valuri a înghețat și a acoperit în întregime un far și un ponton. Iar veștile pentru americani nu sunt bune, pentru că temperaturile vor continua să scadă până la jumătatea acestei săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău