VIDEO | Un soldat rus fuge cu motocicleta, încercând să scape de o dronă plină cu explozibil care îl urmărește .

  • 14 Noiembrie 2023 15:58
VIDEO | Un soldat rus fuge cu motocicleta, încercând să scape de o dronă plină cu explozibil care îl urmărește
.

Un soldat rus încearcă să scape de o dronă a ucrainenilor, la sud de orașul Bahmut. Acesta se află pe o motocicletă cu care se deplasează în viteză, însă, este ajuns din urmă de drona plină cu explozibil.

Imaginile au fost publicate de forțele armate ale Ucrainei și arată momentul în care soldatul rus este ajuns din urmă de drona trimisă în urmărirea sa, scrie Digi24.

În contraofensiva lentă a trupelor ucrainene lansată împotriva forțelor ruse, Kievul s-a bazat de multe ori pe cele mai mici avantaje pe care și le-a putut crea față de adversar, iar o flotă de drone ieftine ușor de procurat le-a oferit acestora exact ceea ce aveau nevoie.

Dronele au început să facă diferența în unul din colțurile acestui război în mare parte stagnant, potrivit mai multor soldați, comandanți și piloți, care au explicat că materialele lor diferite și frecvențele variabile pot trece de sistemele de bruiaj electronic ale rușilor.

La începutul contraofensivei, piloții ucraineni au pierdut zeci de drone în sudul Ucrainei, dar, acum, după ce au efectuat mai multe modificări la design-ul dronelor și au schimbat frecvențele radio folosite, aceștia pot să trimită dronele mult în spatele liniei frontului în căutarea artileriei, tancurilor și altor ținte care își vânează la rândul lor inamicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău