VIDEO | Un șofer de microbuz care venea din Germania a „uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand

  • 28 Aprilie 13:00
VIDEO |  Un șofer de microbuz care venea din Germania a „uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand

Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui microbuz de model "Mercedes-Benz Sprinter", ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova.

În cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 30 de ani a comunicat că toate bunurile transportare au fost indicate în declarația vamală.

În urma controlului fizic detaliat, în habitaclul destinat bagajelor, precum și sub banchetele pasagerilor au fost depistate 71 perechi de încălțăminte cu înscrisuri ale unor branduri renumite, tăinuite în scopul transportării ilicite și nedeclarate autorității vamale.

Lotul comercial de încălțăminte a fost ridicat și transmis spre expertiză, dar concomitent au fost interpelați și deținătorii de protecție vamală a proprietății intelectuale.

Preliminar, valoarea lotului de încălțăminte presupusă a fi de brand este de sute de mii de lei.

Șoferul riscă să fie sancționat contravențional pentru dosirea mărfurilor și nedeclararea acestora controlului vamal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
24,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău