VIDEO | Un sistem HIMARS ucrainean distruge două lansatoare multiple de rachete rusești Grad într-un singur atac

  • 19 Octombrie 2023 15:14
VIDEO | Un sistem HIMARS ucrainean distruge două lansatoare multiple de rachete rusești Grad într-un singur atac

Artileria ucraineană a lovit două lansatoare de rachete multiple rusești (MLRS) Grad și un depozit de muniție. Un material video a fost postat pe pagina de Facebook a ''Brigăzii 43 de Artilerie'' a armatei ucrainene, care poartă numele ''Hetman Taras Triasil''. De asemenea, o unitate de recunoaștere aeriană a ''Brigăzii 43 de Artilerie'' a folosit UAV-ul Shark pentru a detecta un lansator de rachete multiple rusesc care trăgea asupra armatei ucrainene.

În același loc, a fost detectat un alt MLRS Grad care sosea pentru reîncărcare. După ce au așteptat ca sistemele rusești să se oprească, militarii ucraineni care operau drona Shark au transmis coordonatele țintei către sistemul de rachete HIMARS în vederea inițierii loviturii, scrie Defense Romania.

După cum se poate observa, o rachetă GMLRS a lovit depozitul de muniție MLRS și lansatoarele de rachete, care se aflau în apropiere. Echipamentul forțelor ruse de ocupație a fost distrus ca urmare a detonării muniției din depozitul aflat în apropiere.

Potrivit artileriștilor ucraineni, a fost nevoie de un timp minim pentru a îndrepta cel mai apropiat sistem HIMARS către această țintă, iar timpul de zbor al rachetei după lansare a fost de numai 120 de secunde.

Țintirea echipamentului rusesc a fost executată cu ajutorul unei drone de recunoaștere Shark, achiziționată de fundația ucraineană ''Come Back Alive''.

Se știe că 25 de astfel de sisteme operează pe front ca parte a Forțelor Armate ale Ucrainei, care au fost achiziționate de către Come Back Alive. Fiecare dintre ele este format din două drone, un sistem de lansare și un post de comandă.

 

Sistemul este caracterizat de o bună protecție împotriva războiului electronic inamic, precum și de o rază mare de operare, care este de 60-80 de kilometri, în funcție de configurație.

În septembrie, datorită unei astfel de drone de recunoaștere au fost detectate și distruse într-o singură misiune cinci lansatoare ale sistemelor rusești de apărare antiaeriană Buk, aflate în regiunea Zaporojie, amintește publicația ucraineană Militarnyi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
7
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău