VIDEO | Un operator al unui sistem rusesc Pantsir comite o eroare și trage în militari ruși

  • 28 Septembrie 2022 10:51
VIDEO | Un operator al unui sistem rusesc Pantsir comite o eroare și trage în militari ruși

Militarii ruși au publicat pe rețele de socializare un scurt material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete sol-aer Pantsir-S1 trage asupra propriilor trupe. O rachetă lansată de cel mai nou sistem rusesc Pantsir-S1 a luat o traiectorie greșită și a lovit un soldat al armatei ruse care filma lansarea de rachete sol-aer, scrie defenseromania.ro.

Materialul video surprinde momentul lansări a trei rachete dintr-un sistem rusesc Pantsir-S1, dar în timpul celei de-a patra, ceva a mers prost. La scurt timp după lansare, racheta a început să se deplaseze aproape pe o traiectorie orizontală. Câteva momente mai târziu a avut loc o explozie și filmarea s-a oprit. Data și locul unde a avut loc împușcătura nu sunt cunoscute. 

În filmare, sistemul rusesc de rachete antiaerian Pantsir-S1 eșuează și îi lovește pe soldații care filmau activitatea sistemului de apărare aeriană din Ucraina. 

Invadatorii ruși au filmat accidental cum sistemul de apărare aeriană Pantsir al armatei ruse a deschis brusc focul chiar asupra lor. Acest lucru a fost o surpriză pentru ruși, care până atunci au cerut insistent după fiecare lansare: "Mai mult! Mai mult!".

Se pare că operatorul sistemului ''a auzit dorința'' militarilor ruși. După trei rachete lansate în plan vertical, operatorul sistemului a întors brusc turela în direcția militarilor ruși aflați în apropiere și a deschis focul.

Sistemul de rachete sol-aer (SAM) Pantsir-S1 este considerat de Rusia unul dintre cele mai importante complex de apărare aeriană de care dispune, dar, din nefericire, pentru Moscova folosirea acestui sistem în condiții reale de luptă a dovedit contrariul.

Folosite în conflictele militare din Siria, Yemen și Libia, sistemele Pantsir-S1, nu de puține ori, au fost ținte ușoare pentru dronele turcești Bayraktar TB2. Cel puțin opt sisteme Pantsir-S1 au fost distruse în provincia siriană Idlib, a susținut anul trecut președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Sistemele de apărare aeriană Pantsir-S1 montate pe camioane 8x8 dispune de o turelă pe care este instalat armamentul: rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, două tunuri automate de calibrul 30 și două antene radar, una de cercetare și una de urmărire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău