VIDEO | Un operator al unui sistem rusesc Pantsir comite o eroare și trage în militari ruși

  • 28 Septembrie 2022 10:51
VIDEO | Un operator al unui sistem rusesc Pantsir comite o eroare și trage în militari ruși

Militarii ruși au publicat pe rețele de socializare un scurt material video care surprinde momentul în care un sistem rusesc de rachete sol-aer Pantsir-S1 trage asupra propriilor trupe. O rachetă lansată de cel mai nou sistem rusesc Pantsir-S1 a luat o traiectorie greșită și a lovit un soldat al armatei ruse care filma lansarea de rachete sol-aer, scrie defenseromania.ro.

Materialul video surprinde momentul lansări a trei rachete dintr-un sistem rusesc Pantsir-S1, dar în timpul celei de-a patra, ceva a mers prost. La scurt timp după lansare, racheta a început să se deplaseze aproape pe o traiectorie orizontală. Câteva momente mai târziu a avut loc o explozie și filmarea s-a oprit. Data și locul unde a avut loc împușcătura nu sunt cunoscute. 

În filmare, sistemul rusesc de rachete antiaerian Pantsir-S1 eșuează și îi lovește pe soldații care filmau activitatea sistemului de apărare aeriană din Ucraina. 

Invadatorii ruși au filmat accidental cum sistemul de apărare aeriană Pantsir al armatei ruse a deschis brusc focul chiar asupra lor. Acest lucru a fost o surpriză pentru ruși, care până atunci au cerut insistent după fiecare lansare: "Mai mult! Mai mult!".

Se pare că operatorul sistemului ''a auzit dorința'' militarilor ruși. După trei rachete lansate în plan vertical, operatorul sistemului a întors brusc turela în direcția militarilor ruși aflați în apropiere și a deschis focul.

Sistemul de rachete sol-aer (SAM) Pantsir-S1 este considerat de Rusia unul dintre cele mai importante complex de apărare aeriană de care dispune, dar, din nefericire, pentru Moscova folosirea acestui sistem în condiții reale de luptă a dovedit contrariul.

Folosite în conflictele militare din Siria, Yemen și Libia, sistemele Pantsir-S1, nu de puține ori, au fost ținte ușoare pentru dronele turcești Bayraktar TB2. Cel puțin opt sisteme Pantsir-S1 au fost distruse în provincia siriană Idlib, a susținut anul trecut președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Sistemele de apărare aeriană Pantsir-S1 montate pe camioane 8x8 dispune de o turelă pe care este instalat armamentul: rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, două tunuri automate de calibrul 30 și două antene radar, una de cercetare și una de urmărire.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău