VIDEO | Un cuplu din Noua Zeelandă a găsit în grădină cel mai mare cartof din lume

  • 05 Noiembrie 2021 10:06
VIDEO | Un cuplu din Noua Zeelandă a găsit în grădină cel mai mare cartof din lume

Un cuplu din Noua Zeelandă a descoperit în grădina casei un cartof gigantic care ar putea fi cel mai mare din lume, informează vineri DPA.

Colin și Donna Craig-Brown, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, pliveau grădina când Colin a descoperit cartoful de 7,9 kilograme, potrivit relatărilor din presa locală.

"Am băgat furca, l-am smuls din pământ și mi-am spus <<Dumnezeule, ce avem noi aici?>> Și m-am gândit <<ce e asta?>>", a declarat el pentru Newshub.

Cei doi soți nu plantaseră cartofi în grădină recent și nu știu cu exactitate de cât timp creștea leguma, botezată "Doug", în grădina lor, scrie Agerpres.

"Este doar unul dintre micile momente fericite din viață, nu-i așa? Mama natură ne-a răsplătit cu această minune", a declarat Colin pentru RNZ.

Recordul mondial actual pentru cel mai mare cartof este deținut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie. Colin așteaptă ca Guinness Book of World Records să confirme că Doug este noul deținător al recordului.

După ce se va termina tot "tărăboiul", Colin intenționează să prepare votcă din cartoful uriaș, a mai declarat acesta pentru RNZ.

"O să-i facem un parastas și vom închina cu toții în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gând să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poți să-l faci din el este să-l pui la fermentat și nu să-l mănânci", a mai spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău