VIDEO | Ucrainenii testează un nou tanc T-72AMT, cu rachete „Kombat“ capabile să penetreze o armura de 750 mm

  • 19 August 2018 11:30
VIDEO | Ucrainenii testează un nou tanc T-72AMT, cu rachete „Kombat“ capabile să penetreze o armura de 750 mm

Tancul de luptă T-72AMT de la ”Uzina de Blindate” din Kiev se află în testele armatei ucrainene, anunță serviciul de presă al companiei de stat Ukroboronprom, care deține uzina.

„Un set de teste al tancului a fost demarat pentru toate tipurile de muniții, inclusiv rachete ghidate cu precizie “Kombat”, potrivit unui comunicat al Ukroboronprom, citat de Pagina de Rusia.

Producătorul remarcă faptul că prin utilizarea de noi arme de mare precizie tancul poate distruge blindatele inamicului la o distanta de 5 km, iar racheta „Kombat“ este capabilă să penetreze o armura de 750 mm.

„Datorita focosului dublu se ignoră complet protecția dinamică a inamicului. Altfel spus, forța rachetei “Kombat” este suficienta pentru a distruge chiar și cele mai grele tancuri“, se arata in comunicatul „Ukroboronprom“.

În plus, tancul deține un nivel de protecție de noua generație, care este asigurat cu elemente de protecție dinamică și cu gratii anticumulative.

„Această combinație s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente în timpul luptelor din estul Ucrainei”, notează serviciul de presă.

De asemenea, T-72AMT a primit dispozitive de vedere pe timp de noapte cu convertoare optico-electronice moderne de generația a treia pentru toți membrii echipajului, dar și pentru lansarea de rachete de înaltă precizie pe timp de noapte.

Tancul este echipat cu un set de doua posturi de stații digitale cu canale de comunicații protejate și cu mijloace moderne de navigație prin satelit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău