VIDEO | Tinerii de la Platforma DA cer realocarea banilor bugetari pentru președinție

  • 27 Decembrie 2019 12:28
VIDEO | Tinerii de la Platforma DA cer realocarea banilor bugetari pentru președinție

Organizația de tineret a Platformei DA a organizat astăzi o acțiune de protest în fața Președinției față de sumele mari alocate pentru întreținerea instituției prezidențiale.

Tinerii de la Platforma DA au cerut realocarea unei părți din banii prevăzuți în Buget în 2020 la întreținerea aparatului președintelui pentru asigurarea condițiilor minime de trai și studiu pentru studenți. Ei au cerut majorarea burselor și îmbunătățirea condițiilor de trai în cămine.

Organizația denunță și situația proastă a studenților din R. Moldova, exodul tinerilor și și scăderea numărului de elevi și studenți în instituțiile de învățământ.

„Urmărim cu mare indignare cum președintele își atribuie o indemnizație unică  de 560 de mii de lei, care este echivalentă cu bursele a circa 900 de studenți, iar cele 20 de milioane cu care s-a majorat întreținerea instituției prezidențiale constituie bursa lunară pentru 28 mii de studenți sau ar fi suficiente pentru a repara toate căminele studențești”.

Amintim că în bugetul pentru 2020 este prevăzută o indemnizație unică de 560 de mii de lei pe care  Igor Dodon o va ridica, odată cu expirarea mandatului de președinte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău