VIDEO | TIFF: Maia Morgenstern și Oana Pellea au recreat una dintre cele mai faimoase scene din istoria cinematografiei

  • 15 Mai 2018 15:38
VIDEO | TIFF: Maia Morgenstern și Oana Pellea au recreat una dintre cele mai faimoase scene din istoria cinematografiei

Pentru editia din 2018 a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Morgenstern si Pellea au recreat celebra scena din filmul Persona (1966), dar au adaugat un final romanesc.

Potrivit digi-film.ro, spot-ul oficial pentru TIFF a fost lansat cu 2 saptamani inainte de inceperea celei de-a 17-a editii a celui mai mare festival international dedicat filmelor lungmetraj din Romania. In el apar doua dintre cele mai apreciate actrite din Romania, Maia Morgenstern si Oana Pellea.

Video-ul alb-negru de aproape 1 minut a atras atentia datorita scenei alese, dar si datorita finalului neasteptat.

Morgenstern si Pellea au reinterpretat una dintre scenele emblatice ale cinematografiei europene, preluata din pelicula de referinta din 1966. Persona, regizat de Ingmar Bergman si unul dintre cele mai apreciate si enigmatice filme din istorie, prezinta povestea unei actrite mute, a infirmierei sale si a modului in care identitatile celor doua incep sa se contopeasca.

In spot, Morgenstern si Pellea recreeaza cadrul simbolic din film, in care cele doua personaje principale par sa se uneasca nu doar spiritual, ci si fizic. Imbracate in alb, cele doua actrite traiesc un moment neobisnuit, punctuat de finalul scenei, cand Morgenstern o musca de gat pe Pellea, la fel cum ar face-o un vampir, referire directa la locatia festivalului, Transilvania.

TIFF 2018 va avea loc intre 25 mai si 3 iunie si programul din acest an va include 227 de productii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău