VIDEO | Test eșuat al marinei ruse: o rachetă s-a prăbușit în ocean la câțiva metri de nava care a lansat-o

  • 01 Mai 2021 18:50
VIDEO | Test eșuat al marinei ruse: o rachetă s-a prăbușit în ocean la câțiva metri de nava care a lansat-o

O rachetă rusească de croazieră s-a prăbușit în apă la câteva secunde după lansare, în cadrul unui test eșuat realizat de marina rusă în Pacific, informează publicația The Drive, citată de Digi24.ro.

Dintr-o înregistrare video recent publicată pe rețelele sociale, se poate observa cum racheta, de tip Kalibr, începe să se rotească necontrolat imediat după lansare, după care aceasta se prăbușește în apă la câțiva metri de distrugător.

Racheta continuă să ardă sub apă timp de mai multe secunde.

Deși imaginile sunt filmate chiar de către armata rusă, ele au fost difuzate în premieră pe rețeaua socială rusească Telegram, în ceea ce pare a fi mai degrabă o scurgere de informații.

Data la care au fost înregistrate imaginile este incertă, deși distrugătorul care a efectuat testul ratat a revenit recent în flota rusească din Pacific după ce a trecut prin mai multe reparații și modernizări, inclusiv în ceea ce privește capacitatea de a lansa rachete de tip Kalibr. 

Postul TV al armatei ruse a postat pe 27 aprilie imagini ale unei lansări reușite în cadrul unor manevre militare ale flotei Pacificului, desfășurate în Marea Japoniei la începutul lunii aprilie. 

Kalibr (SS-N-30A, în codificarea NATO) este o rachetă de croazieră subsonică folosită de marina militară pentru lovirea țintelor terestre. Racheta are o rază de acțiune între 1.500 și 2.500 de kilometri. Racheta a fost folosită pentru prima oară în luptă în octombrie 2015 când flota rusă din Marea Caspică a lansat Kalibr pentru a lovi ținte în Siria.

Sursa: DIGI24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău