VIDEO | „Superjumbo”, cel mai mare avion comercial din lume a aterizat cu succes

  • 17 Aprilie 2019 11:11
VIDEO | „Superjumbo”, cel mai mare avion comercial din lume a aterizat cu succes

Cel mai mare avion de pasageri din lume a aterizat cu succes în Glasgow, semnalând începutul curselor regulate spre Dubai, scrie Mediafax.

Aeronava Airbus A380 a aterizat la aeroportul din Glasgow marți, după ce compania a investit peste 8 milioane de lire sterline pentru a se pregăti de sosirea avionului supraetajat, denumit „Superjumbo”. Aeronava a fost primită cu aplauze de mulțimea adunată să asiste la aterizarea sa la care a cântat un cimpoier.

Aeronava A380, care a costat aproape 400 de milioane de dolari, are o greutate maximă la decolare de 575 tone, aceasta fiind echivalentă cu greutatea a 45 de autobuze supraetajate.

Avionul poate transporta 550 de pasageri, cu toate că aceasta are o capacitate mult mai mare, și poate călători peste 14.000 de kilometri, scrie BBC. 

Autoritățile aeroportului au făcut schimbări semnificative pentru a realioza zboruri regulate cu Airbus, precum o serie de modificări la terenul de aterizare, dar și la construcția singurului viaduct din Scoția. Acesta a fost construit pentru ca sute de pasageri să urce și să coboare din aeronave în siguranță deplină.

După aterizarea de marți, „Superjumbo” va zbura din Glasgow cu regularitate zilnică. În ultimii ani, compania Emirates a organizat câte două zboruri pe zi cu aeronavele Boeing 777-300ER.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău