VIDEO/Studii în România | Informații despre universitatea din Petroșani

  • 29 Iulie 2021 16:55
VIDEO/Studii în România | Informații despre universitatea din Petroșani

Petroșani este un oraș, din vest-centrul României , situat pe un afluent al râului Jiu. Fondat în secolul al XVII-lea, este principalul oraș și centru cultural pentru bazinul de cărbune din Valea Jiului superior. Are un teatru și un muzeu al mineritului. Orașul este sediul unui grup de centre miniere din apropiere, inclusiv Lupeni, Petrila, Vulcan și noul oraș Uricani de la poalele Muntelui Retezat. Jules Verne , scriitorul de ficțiune, a scris despre Petroșani și împrejurimile sale în cartea sa Le Château des Carpates ( Castelul din Munți), după vizita sa în România în 1892.

Universitatea din Petroșani are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea „Școlii de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură” care a funcționat în București din anul 1864, iar din anul 1948  este la Petroșani pentru început sub numele de Institutul Cărbunelui. După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) iar mai apoi Universitatea din Petroșani (1995). Având drept fundament această puternică tradiție universitară și prestigiul de care se bucură în țară și în străinătate, Universitatea asigură astăzi condițiile necesare pentru ca studenții săi să dobândească o înaltă calificare în multe domenii variate, pregătirea desfășurându-se la toate formele de învățământ. Formarea profesională a specialiștilor se realizează în cadrul a trei facultăți : Facultatea de MineFacultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și Facultatea de Științe.

Din anul 1948 și până astăzi, la Universitatea din Petroșani au absolvit peste 40.000 de ingineri, subingineri, economiști, sociologi, matematicieni sau institutori. În Universitate se pregătesc peste 3200 de studenți, masteranzi și doctoranzi, cu sprijinul unui colectiv de peste 140 de cadre didactice. Pregătirea doctorală este asigurată de 30 de conducători științifici, personalități recunoscute în țară și pe plan mondial. Pregătirea solidă dobândită a absolvenților le-a oferit posibilitatea să se adapteze și să se integreze rapid la condițiile și metodele de lucru din alte țări cum ar fi SUA, Canada, Germania, Franța, Italia, Spania, Israel dar și de pe alte continente ca America de Sud, Africa sau Asia. Pretutindeni, absolvenții formați la Universitatea din Petroșani sunt cotați printre profesioniștii buni ai ramurilor în care activează. În anul 2015, Universitatea din Petroșani a fost evaluată instituțional de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior și a obținut calificativul „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău