VIDEO | Starship, cea mai mare rachetă din istorie, a explodat după lansare

  • 20 Aprilie 2023 19:11
VIDEO | Starship, cea mai mare rachetă din istorie, a explodat după lansare

SpaceX a reușit să lanseze Starship, cea mai mare rachetă din lume, însă testul nu a fost un succes, fiindcă ambele trepte ale rachetei au explodat la trei minute după lansare și au căzut pe Pământ. La câteva minute după decolare, nava Starship a SpaceX a explodat în aer. Cea mai puternică rachetă construită vreodată nu are echipaj scrie digi24.ro.

După o lansare care a părut a fi de succes, Starship, cea mai mare rachetă din istorie, a explodat.  Starship are 119 metri înălțime și o greutate de 5.000 de tone. Este un vehicul spațial super-greu, proiectat să fie complet reutilizabil, și poate transporta peste 100 de tone de produse. 

La aproximativ trei minute după decolare, lansatorul urmează să se desprindă și să revină înapoi în zona Golfului Mexic. În acest timp, racheta gigantică își va continua ascensiunea singură și va face înconjurul Pământului. 

Starship a fost dezvoltat de compania lui Elon Musk de-a lungul mai multor ani pentru misiuni spațiale dincolo de orbita terestră, spre Lună și Marte. Este o lansare urmărită cu mare atenție de NASA, în contextul în care acest vehicul a fost ales de agenția spațială americană pentru aselenizările din cadrul programului Artemis.

Luni, SpaceX a amânat în ultimele minute lansarea „Starship”

SpaceX a amânat luni lansarea Starship, cea mai mare rachetă din istorie, cu doar câteva minute înainte de plecarea într-un prim zbor de încercare, în configurație completă, potrivit BBC. 

„Lansarea vehiculului spațial Starship într-un prim zbor de încercare nu va mai avea loc luni din cauza unei probleme tehnice apărute în ultimele minute de pregătire”, a anunțat atunci compania SpaceX în timpul transmisiunii video în direct.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău