VIDEO | Șofer care conducerea cu viteză excesivă, urmărit de patru echipaje ale poliției. Acesta era lipsit de dreptul de a conduce, iar în automobil se aflau încă șapte persoane

  • 08 Iunie 2020 12:04
VIDEO | Șofer care conducerea cu viteză excesivă, urmărit de patru echipaje ale poliției. Acesta era lipsit de dreptul de a conduce, iar în automobil se aflau încă șapte persoane

Un șofer a fost oprit forțat, ieri seara, fiind în stare de ebrietate. Acesta nu avea dreptul să conducă după ce a fost depistat, recent, beat la volan.

Cazul a avut loc ieri seara, în jurul orei 20:40 în capitală. De către echipa de patrulare rutieră antrenată în activitățile de monitorizare a circulației rutiere în sectorul Ciocana al capitalei, pe strada Maria Drăgan a fost observat un automobil de marcă Mercedes, care se deplasa pe segmentul de drum cu viteză excesivă și conducea neadecvat.

Fiind somat, conducătorul mijlocului de transport de a opri automobilul, acesta a refuzat categoric, continuând deplasarea cu viteză excesivă, punând viața în pericol atât a sa, cât și a altor participanți la trafic.

După o lungă urmărire a mijlocului de transport, la intersecția străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forțat de către 4 echipe de patrulare ale INSP al IGP și 2 ale BPRO al DP a mun. Chișinău.

La volanul automobilului se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate, fiind testat alcoolscopic s-a stabilit o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g.

Totodată s-a constatat că conducătorul auto anterior a fost suspendat de dreptul de a conduce vehicule, după ce a fost depistat săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan. În automobil se aflau încă 7 persoane, cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, dintre care 4 bărbați și 3 femei.

„În timpul stopării, atât șoferul cât și unul dintre pasageri au manifestat un comportament agresiv față de angajații Poliției. Pasagerul a aplicat o lovitură în regiunea feței unuia dintre polițiști, astfel, au fost aplicate cătușele din dotare și gazul lacrimogen. Pe faptul aplicării violenței nepericuloase pentru viața sau sănătate față de persoana cu funcție de răspundere în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracțiuni sau a unei fapte antisociale, în privința pasagerului agresiv, a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (amenințarea sau violența săvîrșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească), fiind reținut pentru 72 de ore”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău