VIDEO | Sfidare față de regimul iranian. Fanii și jucătorii naționalei de fotbal au huiduit și au refuzat să cânte imnul la Campionatul Mondial din Qatar

  • 22 Noiembrie 2022 09:44
VIDEO | Sfidare față de regimul iranian. Fanii și jucătorii naționalei de fotbal au huiduit și au refuzat să cânte imnul la Campionatul Mondial din Qatar

Sfidare față de regimul iranian în văzul întregii planete. Jucătorii naționalei Iranului au refuzat să cânte imnul țării în deschiderea primului lor meci de la mondialul din Qatar. Iar miile de fani iranieni din public au fluierat și au huiduit melodia pe care o asociază cu regimul de la Teheran.

Căpitanul echipei naționale de fotbal a Iranului, Ehsan Hajsafi, s-a exprimat luni public împotriva situației din țara sa, în care protestele care durează de peste două luni sunt reprimate violent, chiar înainte de meciul de deschidere al echipei sale împotriva Angliei la Cupa Mondială din Qatar.

Vorbind în fața presei înainte de meciul de luni, Hajsafi a spus că jucătorii „îi sprijină pe cei care au murit” în proteste.

„Trebuie să acceptăm că situația din țara noastră nu este una bună și că oamenii sunt nemulțumiți”, a declarat fotbalistul.

„Înainte de toate, aș vrea să transmit condoleanțe tuturor familiilor îndoliate din Iran. Vreau ca oamenii să știe că suntem alături de ei, că îi sprijinim și că îi compătimim. Nu putem să mai negăm că situația nu e bună. Și jucătorii știu asta. Tot ce avem noi, avem de la ei. Trebuie să luptăm, să jucăm cât de bine putem, să dăm goluri și să aducem rezultate curajosului popor iranian”, a adăugat Hajsafi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău