VIDEO | Se redeschide una dintre cele mai mari piețe ale lumii. Peste 3.000 de magazine și 30.000 de comercianți vor reîncepe afacerile

  • 27 Mai 2020 14:37
VIDEO | Se redeschide una dintre cele mai mari piețe ale lumii. Peste 3.000 de magazine și 30.000 de comercianți vor reîncepe afacerile

Marele Bazar din Istanbul, Turcia, se pregătește de redeschidere au anunțat publicațiile turce. Întreaga piață, una dintre cele mai mari din lume, a fost închisă pe 23 martie în cadrul măsurilor luate pentru a opri răspândirea noului coronavirus, transmite medifax.

Conform publicației turcești Hurriyet, Marele Bazar a fost dezinfectat timp de câteva săptămâni, în fiecare miercuri, de către echipele municipale. "După închiderea temporară de la 23 martie vom redeschide piața, cu voia lui Dumnezeu, respectând normele sanitare", a declarat președintele consiliului de administrație al Marelui Bazar, Fatih Kurtulmus.

Această piață acoperită, una dintre cele mai mari din lume, care era vizitată de 150.000 de oameni zilnic înainte de închidere, este astăzi cufundată într-o liniște lugubră, care contrastează cu zarva creată de mii de comercianți care își strigă de obicei clienții în toate limbile lumii.

Doar circa 20 de magazine de bijuterii și birouri de schimb valutar au rămas deschise și întâmpină clienții cu programare.

Corpuri de iluminat tradiționale și vaze decorative așteaptă liniștite în vitrine redeschiderea programată luni.

Situat în centrul istoric al Istanbulului, Marele Bazar este una dintre principalele atracții turistice din capitala economică a Turciei. Anul trecut, piața a fost vizitată de 42 de milioane de persoane.

Marele Bazar a fost construit în 1455, la doi ani după ce otomanii au cucerit Constantinopolul.

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău