VIDEO | Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului iPhone de către Steve Jobs

  • 09 Ianuarie 2017 11:00
VIDEO | Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului iPhone de către Steve Jobs

În 9 ianuarie 2007, Steve Jobs, șeful Apple de la acea vreme, prezenta primul model de iPhone, telefonul care avea să schimbe din rădăcini nu doar telefonul mobil, ci urma să influențeze și o mulțime de industrii adiacente, scrie Digi24.

Primul iPhone a fost prezentat de Steve Jobs la ediția din 2007 a Macworld, expoziție dedicată de Apple special propriilor produse, și era disponibil în versiuni de 4 GB și 8 GB care costau în Statele Unite 500 de dolari, respectiv 600 de dolari.

Prezentarea oficială nu a coincis și cu lansarea pe piață a produsului. Aceasta a avut loc pe 29 iunie 2007 și a adus sute de clienți care au format cozi în jurul magazinelor Apple din Statele Unite.

Prezentat de Steve Jobs sub sloganul „Acesta este doar începutul” drept un dispozitiv 3 în 1 revoluționar - un telefon, un device ce poate reda și crea conținut multimedia și unul ce poate fi folosit pentru accesarea internetului - primul iPhone era construit din aluminiu și avea spatele din plastic.

Pentru utilizator, pe de altă parte, cea mai mare noutate ce-l diferenția de smartphone-urile de până atunci era că, datorită ecranului capacitiv, a fost primul smartphone care, în loc de stylus, putea fi folosit cu degetul, având interfața optimizată în acest sens.

iPhone și smartphone-urile care i-au călcat mai apoi pe urme au decimat o serie întreagă de industrii adiacente. Datorită numeroaselor funcții pe care smartphone-ul modern, așa cum a fost închipuit de Steve Jobs, le îndeplinește, au fost afectate produse precum player-ele MP3 sau camerele foto compacte.

iPhone-ul rămâne cel mai important produs pentru Apple și „o parte esențial din viața utilizatorilor”, cum spune șeful actual al companiei, Tim Cook, într-un mesaj aniversar. Tot acesta promite că „ce-i mai bună abia urmează” pentru iPhone și utilizatorii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău