VIDEO | Salturi cu parașuta ale militarilor moldoveni, după o pauză impusă de pandemie

  • 30 Mai 2020 15:54
VIDEO | Salturi cu parașuta ale militarilor moldoveni, după o pauză impusă de pandemie

După o pauză impusă de pandemia de COVID-19, militarii Armatei Naționale au reluat antrenamentele la salturile cu parașuta. Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” al Armatei Naționale au executat salturi cu parașuta la Regimentul de aviație „Decebal” din Mărculești, informează Ministerul Apărării.

Ministrul Alexandru Pînzari a apreciat nivelul de pregătire al ofițerilor și sergenților, subliniind că, pentru a-și dezvolta abilitățile necesare misiunilor speciale, militarii din această unitate au nevoie de antrenamente zilnice, inclusiv la capitolul salturi.
 
”Mă bucur că după o pauză din cauza COVID-19, ați reluat instruirea, un factor atât de important pentru un militar profesionist”, a spus ministrul Apărării, după cum se arată într-un comunicat al ministerului. Potrivit comandantului Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, locotenent-colonel Ion Ojog, salturile au fost efectuate de la înălțimea de 350 m, din aeronava AN-2. Acestea au fost din categoria cu cord, cu utilizarea completelor formate din parașute MC-6.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău