VIDEO | Rușii, prinși în ambuscadă pe teritoriul propriu. Cecenii care luptă alături de Ucraina au atacat un camion cu militari ruși în Belgorod, teritoriul Rusiei

  • 18 Iulie 2023 19:42
VIDEO | Rușii, prinși în ambuscadă pe teritoriul propriu. Cecenii care luptă alături de Ucraina au atacat un camion cu militari ruși în Belgorod, teritoriul Rusiei

Un grup de partizani ceceni, cel mai probabil dudaeviți, a atacat un camion militar rus în Belgorod, teritoriul Rusiei. Imaginile cu un impact emoțional major au fost publicate de către ucraineni.

În imagini se poate observa cum un camion militar Ural 4320 cu însemnele invadării Ucrainei e prins într-o ambuscadă de către un grup partizan cecen de recunoaștere, scrie Defense Romania.

Sub focul cecenilor, camionul pierde controlul și se izbește de un copac de pe marginea carosabilului.

După atac, în timpul inspecției, se pot observa soldați ruși uciși în camion.

Imaginile au fost publicate de serviciul de informații a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR) cu mesajul: „Soldații ceceni continuă lupta împotriva ocupantului rus, protejând poporul ucrainean și poporul cecen”. 

Kadîroviții sunt un fel de miliție structurată pe un sistem militar dinastic. Ramzan e fiul lui Ahmat Kadîrov, cel care a condus Cecenia, care a luptat împotriva Rusiei iar mai apoi în al doilea război cecen a întors armele. A fost asasinat de fundamentaliștii ceceni, moment în care tânărul Ramzan a preluat puterea.

Înaintea preluării puterii de către clanul Kadîrov în Cecenia, regiunea a fost condusă de Djohar Dudaev, cel care a condus mișcarea separatistă și a fost lider al auto-proclamatei Republici Cecene Ichkeria. Dudaev a fost și el asasinat în 1996 de serviciile ruse. Un batalion cecen, cunoscut sub denumirea de dudaeviți, luptă și azi în Ucraina împotriva invadatorului rus și implicit împotriva kadîroviții.

Dudaeviții, supraviețuitori ai războaielor cecene, sunt prezenți în estul Ucrainei încă din 2014 când au participat activ la luptele împotriva separatiștilor pro-ruși, susținuți activi de Moscova, din așa-zisele republici auto-proclamate din Donețk și Lugansk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău