VIDEO | Rusia lansează un atac de amploare asupra Ucrainei

  • 08 Mai 2023 09:24
VIDEO | Rusia lansează un atac de amploare asupra Ucrainei

Cel puțin cinci persoane au fost rănite din cauza loviturilor rusești asupra Kievului, au declarat oficialii orașului luni 8 mai, în timp ce Moscova a lansat un alt atac de amploare asupra Ucrainei, relatează hotnews.ro.

Trei persoane au fost rănite în urma unor explozii în cartierul Solomianski din Kiev și alte două au fost rănite când resturi de drone au căzut pe cartierul Sviatoșin, ambele la vest de centrul capitalei, a declarat primarul Vitali Klitschko pe canalul său de Telegram.

Klitschko a precizat că resturi de drone au căzut pe o clădire cu două etaje din Sviatoșin, adăugând că exploziile au continuat în Kiev.

Administrația militară a orașului a declarat că au existat distrugeri în urma atacurilor.

„Probabil ca urmare a resturilor care au căzut pe o mașină parcată în curtea unei clădiri rezidențiale, mașina a luat foc", a declarat administrația Kievului pe Telegram.

Martorii au declarat că au auzit numeroase explozii în Kiev, iar oficialii locali au declarat că sistemele de apărare aeriană au respins atacurile.

O explozie a fost, de asemenea, auzită în urma unui atac cu rachete care a lovit orașul Odesa de la Marea Neagră în timpul nopții, a declarat un oficial local ucrainean, iar mass-media ucrainene au raportat explozii în regiunea sudică Herson.

Forțele rusești au bombardat duminică opt locații din regiunea Sumî, în nord-estul Ucrainei, a anunțat administrația militară regională într-o postare pe Facebook.

Armata ucraineană afirmă că toate cele 35 de drone lansate de Rusia în cursul nopții au fost distruse

Comandamentul militar suprem al Ucrainei a declarat luni că forțele sale au distrus toate cele 35 de drone Shahed, de fabricație iraniană, pe care Rusia le-a lansat în timpul nopții asupra diferitelor ținte din țară.

„Federația Rusă a lansat (de asemenea) 16 atacuri cu rachete noaptea trecută, în special asupra orașelor din regiunile Harkov, Herson, Nikolaev și Odesa", a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Acesta a adăugat că, în plus, în cursul zilei trecute au fost lansate 61 de lovituri aeriene și 52 de atacuri cu sisteme de rachete asupra pozițiilor forțelor ucrainene și zonelor populate.

„Din nefericire, există civili morți și răniți, au fost avariate clădiri înalte, case și alte infrastructuri civile", a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău