VIDEO | Rusia a difuzat înregistrări video cu arme din noua generație

  • 20 Iulie 2018 08:51
VIDEO | Rusia a difuzat înregistrări video cu arme din noua generație

Rusia a difuzat joi mai multe înregistrări video cu noua sa generație de arme convenționale și nucleare, informează Reuters.

 


Printre altele, a fost prezentată decolarea unui avion MiG-31 cu rachete hipersonice Kinjal, lansate ulterior în timpul zborului. Potrivit agenției de presă ruse Interfax, preluată de Reuters, avioanele rusești care patrulează în zona Mării Caspice sunt echipate cu rachete Kinjal încă din aprilie.

 

 

Ministerul apărării de la Moscova a anunțat că se pregătește și testarea rachetelor de croazieră Burevestnik, cu propulsie nucleară. Au fost difuzate și imagini cu racheta balistică intercontinentală Sarmat, precum și de la lansarea unei rachete hipersonice Avangard, cu ogivă manevrabilă prin planare.

 


Anunțate de Vladimir Putin în martie, noile arme rusești au fost întâmpinate de Washington cu scepticism. Președintele rus a susținut că rachetele nucleare din noua generație pot lovi aproape oriunde în lume, fără a fi interceptate de scuturile antirachetă produse în Statele Unite, dar unii oficiali americani și-au exprimat îndoieli privind extinderea arsenalului nuclear rus față de capacitățile deja cunoscute militarilor și serviciilor de informații din SUA.

 


Presupusele dovezi filmate despre rachete au fost făcute publice de Rusia la numai câteva zile după întâlnirea lui Putin cu omologul său american, Donald Trump, la Helsinki. Cei doi șefi de stat au vorbit despre nevoia de evitare a unei curse a înarmărilor, iar liderul de la Kremlin a cerut prelungirea noului tratat START privind reducerea armamentelor strategice.

 

 
 
Sursa: agerpres
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău