VIDEO | Reținuți și plasați în arest după ce ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale

  • 18 Mai 2022 10:11
VIDEO | Reținuți și plasați în arest după ce ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratul Național de Investigații, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au destructurat activitatea unui grup infracțional organizat, care estorcau bani de la șoferi de microbuze care circulă pe rute internaționale.

Grupul era format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferii din Moldova care circulau în afara țării, cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. Potrivit materialelor dosarului, aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean – șofer de microbuz care circula pe rute internaționale – iar ca urmare, au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de până la 5000 euro.

Urmare a perchezițiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de până la un milion de lei, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din activitatea criminală, care urmează să fie supuse expertizării.

Totodată, în baza probelor existente, patru membri ai grupului au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu suportul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău