VIDEO | „Reporterii” RT au păcălit o țară susținând că la New York s-a sărbătorit ziua lui Putin

  • 09 Octombrie 2017 12:46
VIDEO | „Reporterii” RT au păcălit o țară susținând că la New York s-a sărbătorit ziua lui Putin

Reporterii RT au realizat o știre, preluata de toate posturile tv federale rusești, despre un restaurant american care, în onoarea zilei de naștere a președintelui rus, ar fi oferit clienților săi un nou burger – Putinburger.

Știrea a fost falsificata de „reporteriii” RT cu complicitatea unei angajate de origine rusa, a declarat ulterior Sean Ryan, reprezentantul oficial al restaurantului cu pricina din New York, – Lucyʼs Cantina Royale – potrivit The Guardian.

În reportajul raspandit de agenția Ruptly (deținută de RT), Tamara – o angajata a restaurantului – a declarat că la aniversarea a 65 de ani ai lui Vladimir Putin, localul va oferi clientilor un burger care cântăreste 1.952 de grame, anul de nastere al președintelui rus (pentru veridicitate ar fi putut sa spuna 1.952 de uncii – n.r.).

„Restaurantul nostru niciodată și sub nicio formă nu a sărbătorit ziua de naștere a lui Vladimir Putin și nu servim Putinburger”, a declarat Ryan. De asemenea, el a subliniat  că Tamara Ilizarova, cea care a participat la filmare, „a mințit sustinand ca realizeaza un proiect pentru facultate”.

Ilizarova cu colega sa Daria Pauto, care a oferit un comentariu despre „Putinburger“ agentiei TASS, au fost suspendate de la locul de muncă pe durata anchetei și cele doua vor fi în curând concediate. Ryan a menționat de asemenea că restaurantul nu a avut niciodată un manager pe nume Ted Bryan, pe care îl citeaza agenția rusă TASS.

Reprezentantul restaurantului a adăugat că avocații vor descâlci pana la urma această problemă.

Șeful serviciului de presă al RT, Anna Belkina a declarat că nu exista niciun motiv să se îndoiască de veridicitatea reportajului, mai ales ca totul a fost confirmat de „managerul“ Ted Bryan pentru TASS.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău