VIDEO | Regizorul român care a fot premiat la „Berlinala 2020”

  • 29 Februarie 2020 21:17
VIDEO | Regizorul român care a fot premiat la „Berlinala 2020”

Regizorul român Cristi Puiu a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor al secțiunii competiționale "Encounters" pentru ultimul său film "Malmkrog" în cadrul galei de premiere a celei de-a 70-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (Berrlinala 2020), scrie Agerpres.

Scenariul, semnat de Cristi Puiu, este o adaptare după "Trois entretiens", de Vladimir Soloviov, iar filmările au fost realizate la Conacul Apafi, din satul Mălâncrav, județul Sibiu. Din distribuția peliculei fac parte actorii Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaite, Marina Palii, Ugo Broussot, Istvan Teglas.

Filmul, cu o durată de 200 de minute, este realizat de casa de producție Mandragora, împreună cu co-producătorii: Iadasarecasa (România), Sense Production, Cinnamon Films (Serbia), Film i Vast, Doppelganger (Suedia), Bord Cadre Films (Elveția), Produkcija 2006 Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), Sisters and Brothers Mitevski (Macedonia de Nord).

Noua secțiune competițională Encounters este inclusă de anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, cu scopul de a susține noile voci din cinematografie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău