VIDEO | Proteste în Spania, pentru a treia zi consecutiv, în urma unui scandal de abuz sexual

  • 29 Aprilie 2018 15:15
VIDEO | Proteste în Spania, pentru a treia zi consecutiv, în urma unui scandal de abuz sexual

Peste 30.000 de persoane au participat sâmbătă la un miting pe străzile orașului spaniol Pamplona, protestând față de achitarea a cinci bărbați care erau acuzați că au violat o tânără de 18 ani în timpul festivalului San Fermin, informează site-ul postului France 24.

Este a treia zi consecutivă de proteste în orașul din nordul Spaniei, după ce o instanță a decis joi că cei cinci bărbați nu sunt vinovați de agresiune sexuală, inclusiv viol. Inculpații au primit o sentință mai blândă, fiind condamnați la nouă ani de închisoare pentru abuz sexual.

Cinci bărbați, cu vârste între 27 și 29 de ani, originari din Sevilla, au fost acuzați că au violat o tânără de 18 ani din Madrid în iulie 2016. După incident, aceștia s-au lăudat pe Whatsapp, supranumindu-se ei înșiși "La Manda" (haita, n.red).

Potrivit codului penal spaniol, pentru acuzația de viol este necesară dovedirea existenței intimidării sau agresiunii violente.

Potrivit poliției, între 32.000 și 35.000 de persoane au participat la demonstrația care a avut loc sâmbătă la Pamplona, care s-a desfășurat sub sloganul "nu e abuz sexual, este viol".

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău