VIDEO | Proteste cu incidente ieri, la Chișinău. Obiecte periculoase și cutii cu produse pirotehnice, găsite de polițiști în corturile protestatarilor

  • 17 Octombrie 2022 07:58
VIDEO | Proteste cu incidente ieri, la Chișinău. Obiecte periculoase și cutii cu produse pirotehnice, găsite de polițiști în corturile protestatarilor

Una dintre multiplele încălcări comise de protestatari, ieri, 16 octombrie,, a fost blocarea intenționată a traseului, aceștia instalând din nou corturile pe artera de circulație rutieră, se arată într-un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

„Precizăm faptul că, acțiunile protestatarilor au avut scopul de destabilizare, fiind evitat orice dialog cu forțele de ordine; fiind încălcate regulile stabilite anterior în cadrul ședinței comune; fiind admise în mulțime persoane în stare de ebrietate, cu comportament dubios și obiecte periculoase la ele, iar în corturile acestora au fost depistate cutii cu obiecte pirotehnice.

Somați de nenumărate ori la conformare și atitudine, organizatorii protestului vădit au ignorat cerințele oamenilor legii.

Menționăm faptul că, în contextul în care au fost depășite cele 4 ore de protest prevăzute de Comisia pentru Situații Excepționale, au fost depistate o mulțime de obiecte interzise și existând pericol real pentru periclitarea ordinii publice, corturile au fost ridicate.

Ulterior, ignorând din nou orice solicitare a organelor de forță, protestatarii au luat corturile din orășelul instalat și demonstrativ au început să le instaleze pe carosabil în prezența oamenilor legii, blocând traficul, iar organizatorii iarăși au evitat orice contact cu Poliția, extinzând aria de blocare a carosabilului.

Punctăm că, timp de o săptămână au fost inițiate 178 de proceduri contravenționale pentru încălcările admise de protestatari.

Amintim că pentru faptele admise în cadrul protestului, acțiunile/inacțiunile organizatorilor în funcție de caracterul și prejudiciul cauzat, organizatorii acestuia sunt pasibili de răspundere în baza Codului Contravențional/ Penal.

Angajații subdiviziunilor MAI vor aplica legea și vor interveni prompt și hotărât, în cazul în care drepturile cetățenilor vor fi lezate, în special când se atentează la securitatea cetățenilor.

Reiterăm că Poliția nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare,  dar acesta urmează a fi asumat responsabil,  fără a fi încălcate drepturile și libertățile altor persoane”, precizează comunicatl Poliției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău