VIDEO | Protest împotriva demolării cinematografului Gaudeamus. Năstase îl avertizează pe Grozavu că îl va denunța la Procuratură

  • 10 Iunie 2018 14:28
VIDEO | Protest împotriva demolării cinematografului Gaudeamus. Năstase îl avertizează pe Grozavu că îl va denunța la Procuratură

Mai mulți locuitori ai capitalei, reprezentanți ai societății civile și primarul ales al capitalei Andrei Năstase au organizat astăzi un protest spontan în fața cinematografului Gaudeamus din sectorului Telecentru, pentru a cere stoparea demolării acestuia.

Năstase susține că lucrările de demolare au loc cu încălcarea legislației, iar protestatarii au înainaintat și o petiție autorităților pentru a opri ilegalitățile. Totodată primarul ales, a îndemnat cetățenii să ceară să îi fie validat mandatul, pentru a putea interveni. 

În această dimineață Andrei Năstase a discutat la Primărie problema demolării cinematografului Gaudeamus și cu viceprimarul Nistor Grozavu, pe care l-a avertizat că în cazul în care un consiliu de experți va spune că acest edificiu ar fi putut fi reabilitat, va face denunț la Procuratură.

Vineri, 8 iunie, Primăria Muncipiciului Chișinău a trasmis presei un comunciat în care face precizări privind demolarea imobilului din strada  Vasile Alecsandri, 4 (Clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”):

  1. Lucrările de demolare a imobilului cu suprafața de 1007,5 metri pătrați se execută autorizat, conform autorizației de desființare nr. 28/a/18 din 22.03.2018.
  2. Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. 
  3. Inițial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chișinău a emis autorizație de desființare a construcției încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanți ai societății civile. La data de 20.09.2017, instanța de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizația de desființare a fost eliberată în mod legal. 
  4. De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chișinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidențial și operarea de modificări în regulamentul local de urbanism și atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidențială).   
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău